İşçilerden panel-forum çağrıları

Farklı sektörlerde çalışan işçi ve emekçiler Emeğin Kurtuluşu’nun 29 Eylül’de Şişli’de gerçekleştireceği panel-foruma çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Eylül 2024
  • 15:30

Farklı sektörlerde çalışan işçi ve emekçiler Emeğin Kurtuluşu’nun 29 Eylül’de Şişli’de gerçekleştireceği panel-foruma çağrı yaptı.

Emeğin Kurtuluşu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı çağrıları şu şekilde:

“Hadımköy’den dokuma işçisinden çağrı:
Bu ülkede ezilen, sömürülen ve yaşam mücadelesinde zorlanan dokuma işçisi olarak işçi forumunda ben de orada olacağım. Tüm işçi kardeşlerimi de işçi forumuna katılmaya çağırıyorum.         

Küçükçekmece’den hizmet sektörü çalışanından çağrı:

Kölece yaşam koşullarına, baskıya, mobbinge ve gün geçtikçe artan hayat pahalılığına karşı bir hizmet sektörü çalışanı olarak 29 Eylül'de diğer sınıf kardeşlerimle birlikte ben de yerimi alacağım.

Esenyurt'tan bir gıda işçisi:

İşçilerin, emekçilerin bilinçlenmekten ve örgütlenmekten başka çaresini kalmadığı bu günlerde, karanlığı yarmanın adımlarını güçlendirmek için sen de panel-işçi forumuna gel kardeşim...

İkitelli’den metal işçisinden çağrı:

Merhaba dostlar, ben bir metal işçisiyim. Her geçen gün hayat pahalılığı, insani yozlaşma ve çürümüşlüğün arttığı şu dönemlerde ayakta kalmak çok daha zor oluyor. 

Yaşanabilir kılmak için hayatı ve dövüşebilmek yeni bir hayat için bir şeyleri öğrenmek gerekir. Bilgi ilerletir, bilgi savundurur ve güçlü kılar. Gidişatı değiştirmek bizlerin ellerinde. O halde sizleri 29 Eylül'deki panel-forumda birlikteliğimize birlik katmaya çağırıyorum.

Sefaköy’de metal sektöründe çalışan kadın işçiden çağrı:

Ben yıllardır metal sektöründe çalışan kadın işçiyim. Hepiniz bilirsiniz ki kadın emeği her sektörde olduğu gibi metal sektöründe de hiçe sayılıyor. Metal sektörü ağır sanati olmasına rağmen vergi kesintileri oldukça fazla, her ay mesai yapıyoruz fakat sendikalı işyerinde çalışmamıza rağmen mesailerimizin hepsi vergiye kesiliyor. Vergi kesintileri belli bir ölçüde olmalı, devletin boş kasasını neden işçi ve emekçiler yani bizler ödeyelim ki. Patronların vergi borçları siliniyor fakat bizim aldığımız iki kuruş maaşa göz dikiyorlar. Bizler bütün işçi emekçiler olarak yan yana durup, örgütlenmek zorundayız. Bu yüzden ben de etkinlikte olacağım, tüm işçi arkadaşlarımı da etkinliğe davet ediyorum.

Esenyurt'tan bir inşaat işçisi:

Merhaba işçiler ve emekçiler... 

Ezilen, sömürülen, birkaç kuruş asgari ücrete esir edilen değerli kader arkadaşlarım. 

Ben bir inşaat işçisi olarak, bütün işçi ve emekçileri, 29 Eylül Pazar günü Şişli Tiyatrosu'nda yapılacak olan Emeğin Kurtulusu panel/işçi forumuna davet ediyorum…

İkitelli’den metal işçisinden çağrı:

29 Eylül’de Şişli Tiyatrosu'nda gerçekleşecek Panel-İşçi Forumu'na katılım sağlayacağım. İşçi hakları ve çalışma koşulları konularında yapılacak tartışmalara aktif olarak katılmak benim için önemlidir. Tüm işçi kardeşlerimizi bekliyoruz."