Haber-Sen: TRT yönetimi soruşturmalara son vermeli

Haber-Sen sendika yönetici ve üyelerine soruşturma açılmasını protesto ederek soruşturmalara son verilmesini istedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Şubat 2021
  • 23:13

Haber-Sen, TRT Radyo binasının taşınma sırasında basına servis edilen bir fotoğrafı bahane eden TRT Yönetiminin sendika yönetici ve üyelerine yönelik başlattığı soruşturmalara son verilmesini istedi.

TRT İstanbul Radyoevi binası peşkeş çekilmeye çalışılıyor

Haber-Sen Genel Merkezi'nde yapılan basın toplantısında Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan konuştu. TRT İstanbul Radyoevi binası defalarca başka kurumlara peşkeş çekilmeye çalışılırken en sonunda depreme dayanıksız olduğu ve güçlendirme çalışması bahanesiyle boşaltıldığını belirten Balcan “Biz de bu süreçte örgütlü olduğunuz kurum olan TRT'nin öz varlıklarının korunması konusundaki 24 Aralık 2020 de TRT İstanbul Radyoevi binası önünde basın açıklaması yaptık. Aynı zaman da özellikle TRT'de yaşanan son süreçle ilgili Genel Müdürlük'ten defalarca randevu talebinde bulunmamıza rağmen sorunları görüşebileceğimiz bir muhatap bulamadık” dedi.

Peşkeşe karşı çıkan Haber-Sen yöneticilerine soruşturma saldırısı

Basın açıklamasının ardından TRT Genel Müdürü'yle yaptıkları toplantıda “Anıt Binaların tescillendiği ve başka kurumlara verilmeyeceği hakkında sözlü teminat aldık. Bizde bu görüşmemizi kamuoyuna ve TRT Emekçilerine” duyurdukların belirten Balcan konuşmasına şöyle devam etti:

“TRT Yönetimi Yasaları ve Hukuku hiçe sayarak keyfi olarak yönetici ve temsilcilerimize soruşturmalar açıp sendikal faaliyetlerimize engellemeye çalışmaktadırlar.

KESK Haber-Sen gerçekleri söylemekte asla vazgeçmeyecektir. TRT varlıkları yani bu binalar halktan gelen gelirlerle finanse edildiğinden dolayı halkın özel mülklerini sorumsuzca bertaraf edemezsiniz. Biz böyle bir bakış açısıyla TRT HEPİMİZİN Platformu katılımcısı olarak mücadelemize devam edeceğiz.”

Balcan hukuki yollara başvurarak haklarını arayacaklarını belirterek TRT yönetiminin bir an önce bu soruşturma ve baskılara son vermesini istedi.