Haber-Sen TRT’deki ihracı protesto etti:

“Kabul etmiyoruz”

Haber-Sen, TRT’de şef montajcı olarak çalışan Deniz Salmanlı’nın sosyal medya paylaşımı gerekçesi ile işten çıkarılmasını İstanbul, Ankara ve Antep’te protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Ağustos 2021
  • 17:34

Haber-Sen, TRT’de şef montajcı olarak çalışan Deniz Salmanlı’nın işten çıkarılmasına ilişkin İstanbul, Ankara ve Antep’te açıklamalar yaptı.

KESK Haber-Sen İstanbul Şubeleri Harbiye’de bulunan Radyo Evi önünde biraraya geldi. KESK Haber-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Özlem Berkit’in okuduğu açıklamada “İhraçlarla sürgünlerle yıldırılmaya çalışılan bütün arkadaşlarımız gibi Deniz Salmanlı sendikal mücadelemizin ve kadın hakları savunuculuğunun ayrılmaz bir parçasıdır. TRT 22 yıllık şef montajcısı Deniz Salmanlı’yı OHAL uygulamalarının arkasına saklanarak ihraç etmiştir” denildi.

Geçmiş yıllardan beri TRT yönetimlerinin gerçekleştirdiği tasfiyelerin teşhir edildiği açıklamada, “TRT yönetimleri sınavla kuruma girmiş, TRT kültürüyle büyümüş yayıncı personelini kurumdan atma, uzaklaştırma çabasından vaz geçmiyor. Geçtiğimiz 10 yılda iki kez yeniden yapılanacağız, çok fazla çalışan var denilerek kuruma sınavla, girmiş yetişmiş, kamu hizmeti yayıncısı tehditle emekli edildi, emekli olmayanlar başka kurumlara gönderildi” ifadeleri kullanıldı.

TRT’de yaşanan hukuksuzluklara değinen Berkit şu şekilde devam etti:

“Bir kez daha söylüyoruz; TRT kamu hizmeti yayıncılığı yapmak üzere kurulmuş bir yayın kurumudur ve bu özel hizmet ancak bu görev için sınavla seçilmiş bu alanda yetiştirilmiş bu hizmeti sürekli yapmak üzere alınmış kişilerce ile yürütülebilir. TRT kâr amacı gütmemeli, kamu yararına yayın yapmalıdır. Toplumun tüm kesimlerinin sesi olmalıdır. TRT’nin geliri de bu amaçla kullanılmalıdır.”

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“TRT’nin gerçek sahibi halktır. TRT sizin vazgeçmeyin. Biz vazgeçmiyoruz, evimiz olan bu kurumdan vazgeçmiyoruz. 22 yıllık şef montajcı, sendikacı, kadın hakları aktivisti Deniz Salmanlı vazgeçmiyor. Sınavla, alnının teri ile girdiği kurumdan 2 imza ile gönderilmeyi kabul etmiyor. TRT çalışanları ve TRT de örgütlü KESK Haber-Sen olarak bir kez daha TRT yönetimini kamu hizmeti yayıncılığına dönmeye ve bu yayını yapabilecek nitelikli personeline sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yeni Genel Müdür Sayın Prof. Dr. Mehmet Zahit Sobacı’ya çağrımızdır; Deniz Salmanlı hakkında verilen bu hukuksuz uygulamaya son verin ve kendisini görevine iade edin.”

Haber-Sen Ankara Şubeleri ve Haber-Sen Antep Temsilciliği basın toplantısı düzenleyerek Salmanlı’nın işe iade edilmesini talep etti.