BTS-Haber-Sen Ankara yürüyüşünü tamamladı

BTS ve Haber-Sen sürgünlerin iptali talebiyle başlattığı yürüyüşünü Ankara garı önünde yaptıkları açıklamayla tamamladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Şubat 2021
  • 20:55

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üye  ve yöneticilerine uygulanan baskı ve hukuksuz uygulamaların son bulması, sürgün ve ihraç kararlarının geri alınması talebiyle 2 Şubat’ta Diyarbakır, İzmir, Malatya, İstanbul ve Zonguldak’tan başlattıkları yürüyüşü bugün Ankara Garı önünde açıklama yaparak tamamladılar.

BTS ve Haber-Sen'e yönelik saldırılar

Eylemde basın metnini okuyan BTS Genel Başkanı Murat Oral yürüyüş sürecini özetleyip kendilerine yönelik saldırıları şöyle sıraladı:

“TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetimi tarafından yakın zamanda, BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir Ankara’dan Sivas’a sürgün edilirken BTS Genel Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Aziz Mustafa Şimşek makinistlik görevinden alınmış ve depo cezası verilmiştir.

BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir Tatvan ve Van’a geçici görevlendirme adı altında cezai amaçlı olarak gönderilmiştir.

Daha önce sürgün edilmesinin ardından mahkeme kararıyla geri dönen BTS İzmir işyeri temsilcisi Ünal Karadağ aynı kurumda çalışmakta olan eşi BTS İzmir Şube Kadın Sekreteri Nurhan Karadağ’la birlikte Malatya’ya, yine BTS Merkez Yürütme Kurulu üyeliği ile İzmir Şube Başkanlığı görevlerini yapmış BTS işyeri temsilcisi Bülent Çuhadar Malatya’ya, BTS İzmir Şube Sekreterliği görevini yürütmekte olan Muhdi Seyhan ise Kars’a sürgün edilmiştir.

BTS Merkez Kadın Sekreteri Begüm Özyönüm ise 2020 Nisan ayı içerisinde yine BTS üye ve yöneticilerinin sürgün edilmeleri üzerine yaptığı twitter paylaşımlarından dolayı Kademe İlerlemesinin Durdurulması ile cezalandırılmıştır.

Ve halen BTS önceki dönem MYK üyesi Rıza Ercivan, BTS işyeri temsilcilerinden Sebahattin Can ve Tugay Kartal ile Turgut Kurt kendi istekleri dışında başka işyerlerine gönderilmek suretiyle sürgün edilmişler ve halen açılan davaları sonuçlanmamıştır.

HABER-SEN Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye sürgüne gönderilmiştir. ...

OHAL’in kalkmasına rağmen OHAL hukuku işletilerek Haber Sen Diyarbakır Şube Kadın Sekreteri Esra Ademhan ile KESK Üst Kurul delegesi İzzettin Ekin z kurum kararı ve bakanlık onayıyla işyerinde görevleri başındayken ellerine tutuşturulan tebliğlerle ihraç edilmiştir. Üyelerimizin adli hiçbir soruşturması ya da davası bile yokken; tebliğ edilen evrakta, mesnetsiz ve dayanaksız iddiaları destekler hiçbir delil ve gerekçe gösterilmemişken Bakanlığın ihraç kararı açıkça hukuksuzdur. Ve bu hukuksuzluk kadar Covid-19 pandemisinin yaşandığı bir dönemde bile çalışanlarını sürgün etmek, ihraç etmek elbette ki akıl ve vicdan ölçüleriyle de bağdaşmamaktadır.”

“Saldırılar karşısında yılmayacağız”

Açıklamada bu saldırıların sorumlularına seslenilerek şu vurgu yapıldı:

“Bu kararların alınmasında söz sahibi olan kurum yöneticilerine sesleniyoruz; 'Hukuka aykırı bir şekilde verdiğiniz bu kararlardan bir an önce vazgeçin!! 

“Bizler; bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız.”