Enerji-Sen: Sabancı Holding'e yürüyeceğiz

Enerji-Sen Başkanı Süleyman Keskin, "Gerekirse İstanbul Sabancı Holding'e kadar yürüyerek, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Nisan 2022
  • 20:20

DİSK’e bağlı Enerji-Sen üyesi işçilerin mücadelesi devam ediyor. İşçiler Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde gözaltı ve baskılara rağmen direnmeye devam ederken EnerjiSA yönetimi ile görüşme yapıldı. Görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine Ankara’da basın toplantısı düzenlendi. 

Dev Maden-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ilk görüşmede EnerjiSA tarafından olumlu bir adım atılmadığı ifade edildi.

İlk söz alan Kani Beko şunları dedi:

“Gerekçesiz işten atılan arkadaşlarımızın disiplin kurulu kararları yok. İşe iade davası açarlarsa kazanacakları çok açık. Dava sonucu, ihbar, kötü niyet, kıdem tazminatı alacaklar diye belirttik. Şirketin zararına rağmen, vereceklerini söylediler”

Beko konuşmasının devamında enerji işçilerinin Kastamonu Bozkurt’ta ve Isparta’da afet bölgelerinde çalıştığını hatırlatarak şunları vurguladı:

“8 bin işçinin çalıştığı Başkent Elektrik’te bu arkadaşlarımızın yapabileceği bir iş yokmuş. Bozkurt’ta vardı, Isparta’da da vardı. Ama bu arkadaşların iş akitleri feshedilirken ‘Uygun pozisyonda iş yok’ denildi”

Ardından DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin şunları söyledi:

“‘Kabul etmiyoruz, bu işçileri işe almayacağız’ yüzümüze çok dendi ama bir şeyim altını çizmek istiyorum. Onlar gözünü karartmış olabilirler ama biz de gözümüzü kararttık. Bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Biz en başından beri kanunlar çerçevesinde hareket etmeye çalıştık”

Direnen işçilerin hakkını savunacaklarının altını çizen Keskin “Haklıyız, doğruyuz. Yasalar da bizden yana” diye belirtti.

“Gerekiyorsa İstanbul’a yürüyeceğiz”

Keskin şu şekilde devam etti:

“Şunu iyi bilsinler, biz çocuklarımıza bir söz verdik. ‘Bu bizim ekmek davamızdır’ dedik. Bu mücadeleye başlarken de ‘Ekmeğimizi almadan geri dönmeyeceğiz’ dedik. Ülkenin dört bir yanında binlerce insan EnerjiSA işçilerinin sesini soluğunu memleketin dört bir yanına taşıyorlar. Onlar taşıdıkça biz de direnmeye devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Gerekiyorsa buradan çıkacağız, İstanbul’da Sabancı Holding’e kadar il il yürüye yürüye, eylemlerimizi gerçekleştire gerçekleştire kamuoyuyla paylaşarak mücadelemizi büyüteceğiz.”

Onlar istedikleri kararlı olsunlar, inanmış işçilerin birliğinin önünde hiçbir güç durmayacak. Bu mücadelenin sonunda da kazanan Başkent direnişçileri olacak, Türkiye’deki bütün direnişçi işçiler olacak. Birlikte omuz omuza güvencesizliğe karşı yürüttüğümüz bu mücadeleyi zaferle sonuçlandıracağız.”