Ankara’da Enerji Sen’den eylem

DİSK Enerji Sen işten atılan EnerjiSA işçilerinin işlerine geri dönme talebi ile eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Nisan 2022
  • 22:15

Sakarya Caddesi’nde 17.00’da yapılan eylemde Enerji Sen başkanı işçilerin işten atılma süreçlerini anlatan bir konuşma yaptı. İşten atılan bir EnerjiSA işçisi tepkisini ortaya koyan bir konuşma gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

Kimimiz 10 yılın üzerinde bu şirkette çalıştık. Kimimizin sağlığı yaptığımız işlerden dolayı bozulunca farklı birimlere geçmek zorunda kaldık. Memlekette nerede bir afet olduysa biz gittik. Kastamonu Bozkurt’ta sel olduğunda haftalarca afetin yaralarını sarmaya çalıştık. Hatta ortaya koyduğumuz emeğimize karşılık İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından teşekkür belgesi aldık. Isparta günlerce elektriksiz kaldığında kendi işletmemiz olmamasına rağmen yine biz gittik. Ankara’nın kış şartlarında Ankaralılar elektriksiz kalmasın diye 36 saat mesaiyle çalışan arkadaşlarımız oldu.” 

Örgütlenme sürecinin anlatıldığı açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

Önce sarı sendikaya, sonra da sefalet ücretlerine isyan ettiğimizde de DİSK/Enerji-Sen çatısı altında toplandık. Artık her birimiz yalnızca sendikaya üye olmakla kalmıyor hakkı için mücadele eden işçilere dönüşüyorduk. İş kanunu daha iyi öğreniyor, hakkımızı aramak için deneyim kazanıyorduk. İlk defa temsilcilerimiz atanmadı kendi kurduğumuz sandıklardan çıkardık” 

İşçi ve emekçileri desteğe çağıran açıklamada her yerin eylem alanına çevrileceği belirtilerek şunlar vurgulandı:

 “Bizi haklı gören, taleplerimizin karşılanmasını isteyen her insanın yapabileceği bir şey, sunabileceği bir destek var. Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önündeki çağrımızı buradan bir kez daha tekrarlayalım. Taleplerimiz yerine getirilene kadar Sabancı’ya bağlı ne kadar yer varsa her yeri eylem alanına çevirelim. CarrefourSA marketleri, TeknoSA mağazalarını, Akbank şubelerinin önlerini Eneji Sa ya bağlı fatura ödeme merkezlerini eylem alanına çevirmeye çağırıyoruz” denildi. 

Açıklamada “Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganları atıldı. 

Kızıl Bayrak / Ankara