Enerji Sen’den eylem

Ankara’da DİSK Enerji Sen’e üye EnerjiSA işçileri eylem gerçekleştirdi ve işe geri alınma taleplerini yineledi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Nisan 2022
  • 19:35

DİSK Enerji Sen işten atılan EnerjiSA işçilerinin işe geri dönmesi talebi ile Ankara Başken Elektrik Genel Müdürlüğü önünde eylem gerçekleştirdi. Kurumlar adına konuşmaların da yapıldığı eylem saat 12.30’da yapıldı.

Açıklamada işçi ve emekçilerin son süreçte yaşam koşullarının daha da kötüleştiği belirtilerek şunlar vurgulandı:

Biz eylemlerimize devam ederken geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalara göre açlık sınırı asgari ücreti 675 TL geçerek 4,928 TL oldu. Yoksulluk sınırı ise 16 bin 52 TL oldu. Yani artık bu memleketin büyük bir çoğunluğu daha da yoksullaşmaktadır.

Geçtiğimiz hafta doğalgaza %35, şekere %31, internete %67 zam geldi. Marketlerde domates 25 lira, salatalık 20 lira. Bu kadar zam ve pahalılığın altında nasıl geçinebiliriz? Geçinemiyoruz diyorduk bir de şimdi işsiz kaldık. İşsizlik koşullarında geçinmeye çalışıyoruz.

Ancak biz bu durumdayken bir avuç zengin, bir avuç patron servetlerine servet ekliyor, keyif çatıyorlar. Boğazlarda yalılarda yaşıyorlar, boğazdan verdikleri pozlarla alakalı yorum yapanlara “Sakin ol Champ Evdeyim!” diye cevap veriyorlar

Açıklamanın devamında Güler Sabancı’nın yazdığı mektuba işaret edilerek şunlar ifade edildi:

Güler Sabancı Ocak ayının başında bir mektup yayınlamıştı. O mektupta diyordu ki; ‘hayırseverliğin özünde insan var ve tanımı çok net: Dünyada var olan eşitsizlikleri gidermek, fırsatlara ve imkanlara erişimi daha kısıtlı olanlara destek olmak, kimseyi geride bırakmamak için el uzatmak, harekete geçmektir. Hem gezegenin hem de insanlığın geleceğinin tehdit altında olduğu bu dönemde gelir dağılımında, toplumsal cinsiyette, aşıya erişimde ve iklim acil durumunun tetiklediği gıdaya erişimde eşitsizliklere tanık oluyoruz. Pandeminin zor kazanılan derslerinin herkes için daha eşit bir geleceğe ulaşmak adına önemli bir fırsat olduğunun farkına varmalıyız.’ İşte buyurun size farkına varma fırsatı. Eğer eşitsizlikleri gidermek istiyorsanız, kimseyi arkada bırakmamak gibi bir derdiniz varsa işimizi bize geri iade edersiniz!

Eylem “Direne direne kazanacağız”, “zafer direnen emekçinin” olacak sloganları ile bitirildi.

Kızıl Bayrak / Ankara