DEVTEKSTİL: “Sendikamızda örgütlenmeye çağırıyoruz”

DEVTEKSTİL tekstil, dokuma, çorap işçilerine seslendi ve örgütlenme çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Şubat 2022
  • 19:00

“Taleplerimizi kazanmak için bölüm komitelerimizi oluşturalım, üretimden gelen gücümüzü kullanalım”

Tekstil, dokuma, çorap işçisi kardeşler,

Günlerdir ücret zamları ile ilgili eylemler yapıyor, üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Ama görüyoruz ki fabrikalarda farklı ücretler üzerinden anlaşmalar yapılıyor, aynı fabrikada farklı bölümlere ne kadar zam yapılması gerektiği tartışılmıyor.

Bizler farklı bölümlerde, fabrikalarda çalışsak da emeğimizin korunması, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları için emek veren işçileriz. Aynı çatının altında ailelerimizden çok bir arada alın teri dökenleriz.

Haklarımız, geleceğimiz için bir arada durmaktan, örgütlenmekten başka seçeneğimiz yok. Gerçek kazanım elde etmek istiyorsak üretimi tüm alanlarda durdurmalı, tüm arkadaşlarımızı sürecin parçası haline getirmeliyiz. Bir bölümde iş durdurup, diğer bölümlerin çalışması patronların işine gelecek, dayanışmamızı zayıflatacaktır.

İşkolumuzda parça başı, götürü usulü, taşeron çalışma gibi esnek üretim oldukça yaygın. Bir işçinin baktığı makine sayısı, gün sonunda yetiştirmesi gereken ürün sayısı, performans dayatmaları her geçen gün artıyor. Bu durum fabrikada baskı ve mobbingi de arttırıyor.

Haklarımızı ararken süreci sadece ekonomik taleplere sıkıştırmadan, çalışma koşullarımızın iyileşmesi için de mücadele etmeliyiz.

1- Bölümlerde, her iş alanına özgül talepleri ve ortak mücadele taleplerimizi belirlemeli.

2- Eski - yeni işçi farkı yapmadan herkese eşit yüzde de zam talep etmeli.

3- Göçmen işçi kardeşlerimiz bizlerin düşmanı değil. Onları da mücadelemizin bir parçası olarak görmeli, birlikte hareket etme zemini yaratmalıyız.

4- Taleplerimizi garantiye almak için sendikalaşma sürecini hızlandırmalı.

5- Patronlarla görüşmeler herkese açık yapılmalı ya da görüşmeler için ortak temsilciler seçilmeliyiz.

Taleplerimizi kazanmak için bölüm komitelerimizi oluşturalım, üretimden gelen gücümüzü kullanalım.

Günlerdir ülkenin dört bir yanında, tekstilden çoraba, marketten dağıtım kuryeye, metalden sağlığa tüm işçi-emekçiler artan enflasyon, tüketim ürünlerine gelen zamlar karşısında geçinemediğini ve insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için ayaklandığını görüyoruz. Gücümüzü birleştirelim, dayanışmamızı büyütelim.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak hak arama mücadelesinde olan tüm işçi arkadaşlarımızla dayanışmada olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor.

Tüm tekstil, dokuma, çorap işçilerini sendikamızda örgütlenmeye çağırıyoruz.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEVTEKSTİL)