DEV TEKSTİL GMYK Sonuç Bildirgesi

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Genişletilmiş Merkezi Yürütme Kurulu (GMYK) Sonuç Bildirgesi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Eylül 2019
  • 10:22

Sendikamızın Ağustos ayı Genişletilmiş Merkezi Yürütme Kurulu toplantısı üye ve yöneticilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Yapılan tartışmalar ve değerlendirmeler sonucunda aşağıdaki kararlar ve sonuçlar çıkarılmıştır.

- Toplantının ilk gündemi olarak faaliyet değerlendirmesi ile birlikte genel kurul değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda zayıf yanlarımızın günlendirilmesi daha iyi çalmaların örülmesi amacında kolektif çalışmanın iyi örülebilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

- Dünyada ve Türkiye’de etkisi gittikçe artan ekonomik krizin faturasının işçi sınıfına çıkartılmaya çalışıldığı bir süreç yaşanıyor. Toplu tensikatları sınıfa dönük ekonomik ve sosyal saldırı yasaları takip ediyor, var olan kazanılmış haklar budanıyor. 12 Eylül askeri faşist darbesi dahi kıdem tazminatına dokunamamışken AKP iktidarı kıdem tazminatını gasp etmeye çalışmaktadır.

- Sektörlerin toplu iş sözleşme dönemin de olduğundan kaynaklı gerçekleşen toplu iş sözleşmelerin değerlendirmesi yapıldı. TÜPRAŞ ve kamu işçilerinin sözleşmeleri bizlere gösteriyor ki, işçi ve emekçilerin iradeleri hiçe sayıldı. Yüksek Hakem Kurulu tarafından onaylanması ve kamu işçilerinin sözleşmesinde sendikal bürokrasinin ihaneti bir kez daha ortaya çıktı. Yapılan sözleşmeler işçi sınıfına dönük ihanetlerin ve saldırıların artacağını göstermektedir.

- Tekstil işçilerinin devam eden toplu iş sözleşmesi üzerine tartışmalar ve planlamalar yapıldı. Sözleşmenin kapalı kapılar ardında sürmesi işçilerin yapılacak sözleşmeden haberdar olmaması gibi sorunlar yaşanmaktadır. Daha önceki sözleşmelerde olduğu gibi tekstil işçilerinin iradelerini hiçe sayarak sözleşmeye yetkili sendikalar imzalarını atmaktalar. Bu duruma karşı tekstil işçilerini örgütleme bilinciyle hareket ederek sarı sendikacılığın ve bürokrasinin yarattığı yıkıma karşı örgütlenme çalışmaları yapılacaktır.

- Son olarak sendika yayınlarımız değerlendirilmiştir. Bültenin teknik ve içerik olarak daha işlevli kullanılması için çeşitli planlamalar yapmıştır. Bununla birlikte sosyal medya hesaplarımızı daha aktif kullanımı üzerinde tartışmalar yapmıştır. Sendika bültenin yeni sayısının çıkarılması için planlama gerçekleştirmiştir.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası