Roy Robson sendikal tazminata mahkum edildi

Yaklaşık bir yıldır süren dava bugün sonuçlandı. Ve karar sendikal örgütlülük ve üyemiz lehine, Roy Robson patronunun aleyhine sonuçlanmış oldu. Üyemiz Öznur Acar Odabaş hem işe iadeyi hem de sendikal tazminat hakkını kazandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Eylül 2019
  • 21:30

Sendikamız üyesi Öznur Acar Odabaş üç yıl çalıştığı Alman takım elbise firması Roy Robson fabrikasında sendikal örgütlenme aşamasında “işler hatalı” bahanesiyle ihtarla işten çıkarılmıştı.

Roy Robson’da sendikamız örgütlenme çalışması esnasında TEKSİF sendikası da örgütlenme çalışmasına başladı. Ancak örgütlenme çalışmasının yürütülme biçiminden kaynaklı sendikal çalışma kısa sürede açığa çıktı. Açığa çıkmasının ardından TEKSİF çalışmasını yürüten işçiler hızla işten çıkarıldı. Ve patron sistematik bir biçimde mobbing uygulamaya başladı. Roy Robson fabrikada sendikal örgütlülüğe karşı olmadığını dillendirmesine rağmen tümüyle işçileri büyüteç altına aldı ve üretim baştan sona yeniden organize edildi. Cadı avı başlatan firma sendika çalışmasına katılmış olabilecek tüm işçileri süzgeçten geçirmeye başladı.

Sendikamız üyesi Öznur Acar Odabaş’a da kalite uzmanı olarak çalıştığı işyerinde kendisinden kaynaklı hiçbir hata olmamasına rağmen ekip lideri tarafından “işleri hatalı gönderiyorsun” gerekçesiyle üç kez üst üste ihtar yazıldı. Ancak üç yıl boyunca neredeyse sıfır hatayla çalışan üyemizin sendikal örgütlenme açığa çıkınca tüm işleri daha ayrıntılı incelenerek en küçük hatalar bile ihtar gerekçesi sayıldı, Roy Robson patronu tarafından işten atıldı.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak bu hukuksuzluğa ve haksız işten çıkarmaya karşı dava açtık. Yaklaşık bir yıldır süren dava bugün sonuçlandı. Ve karar sendikal örgütlülük ve üyemiz lehine, Roy Robson patronunun aleyhine sonuçlanmış oldu. Üyemiz Öznur Acar Odabaş hem işe iadeyi hem de sendikal tazminat hakkını kazandı.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası