Enerji-Sen’den işten atmalara karşı eylem

Uludağ Elektrik'te (UEDAŞ) DİSK’e bağlı Enerji-Sen'in örgütlenip çoğunluğu sağlamasının ardından 4 işçi işten çıkarıldı. Enerji-Sen işten atmalara karşı eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Ekim 2022
  • 10:30

Uludağ Elektrik'te (UEDAŞ) da çalışan enerji işçileri DİSK’e bağlı Enerji-Sen’de örgütlenip çoğunluğu sağlaması sonrası 4 işçi işten çıkarıldı.

Evrensel’de yer alan habere göre işten çıkarmalara karşı Enerji-Sen bugün UEDAŞ önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. UEDAŞ yetkilileri işçilerin açıklamaya katılmasını engellemek için servis uygulamasına geçildiğini ve işçilerin evlerine servislerle gideceğini söylemesine rağmen yüzlerce enerji işçisi kurum önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

UEDAŞ önünde yapılan açıklamada konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin şunları dedi:

“Yaklaşık 8 aydır burada bir mücadeleyi örüyoruz. İnsanca bir yaşam için, güvenceli çalışmak için, çocuklarımıza akşam bir dilim ekmeği fazla götürebilmek için mücadele ediyoruz. Toplu iş sözleşmesi için bakanlığa müracaat yaptık. Birkaç güne kadar yetki belgemiz UEDAŞ yetkililerine ulaşacak”

Keskin sözlerine şöyle devam etti:

"Yıllardır sarı sendikalarla köle haline getirdiğiniz işçiler ayağa kalkıyor. Bu yasa dışı uygulamalardan bir an önce vaz geçin. Hukuksuz bir şekilde işten attığınız arkadaşlarımızı iş başı yaptırın. Yok bu arkadaşları işe geri almayacağız diyorsanız karşınızda 12 yıllık sarı sendikanın defteri kapandı bitti. Enerji işçileri DİSK Enerji Sen’le burada ve burada yetkili sendika biziz. Biz bu yetkiyi bugün bu kapıda işçilerle birlikte aldık. Güvencesizliğe karşı teslim olmayacağız. Mücadelemizin bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımız iş başı yapana kadar, enerji işçilerine yakışır bir toplu iş sözleşmesini hayata geçirene kadar bu işin peşini asla bırakmayacağız” 

9 yıldır UEDAŞ’da çalıştığını söyleyen Halil Yeleki şunları dedi:

“Bu zamana kadar hiçbir işimi aksatmadım. Yüzde 97 oranında bir başarıya sahibim. Arkadaşlarımda öyle ve bize ek iş talep ettiler biz bu ek işi yapmak istemiyoruz dedik. Bugün suçsuz yere işimden oldu. Bugün bizim okuma oranlarımız yüzde 97 bu demek oluyor ki işimi dört dörtlük yaptığım anlamına geliyor. Zaten yükümüz ağır. Bu zamana kadar üzerimize çok gelindi kendi işimizi yapmak istiyoruz her işi yapmak istemiyorum”