AdkoTurk ve Bel Karper işçilerine polis saldırısı

AdkoTurk ve Bel Karper işçilerinin Valilik önünde yapacağı açıklamaya polis saldırdı. Aralarında DEV TEKSTİL üyelerinin de olduğu onlarca kişi gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Eylül 2021
  • 11:17

Tek Gıda-İş Sendikası’nda örgütlü AdkoTurk ve Bel Karper işçilerine polis saldırdı. Direnişlerinde 33. gününde olan işçiler

Sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve direnişe geçen AdkoTurk ve Bel Kalper işçileri Tekirdağ Valiliği önünde açıklama yapmak istedi. Valilik önünde “Bu işyerinde grev vardır” pankartı ile oturan işçiler “Vali buraya” sloganları attılar. Polisin saldırdığı işçiler “Vali gelmeden burayı terk etmeyeceğiz” dedi.

Açıklamaya saldıran polis aralarında DEV TEKSTİL üyelerinin de olduğu onlarca kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların önce karakola ardından ise sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldüğü bildirildi.

ÇHD İşçi Komisyonu’ndan destek

Çağdaş Hukukçular Derneği İşçi Komisyonu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Aylardır anayasal hakları için mücadele eden, Tek Gıda-İş sendikasında örgütlenen ve greve çıkan Bel Karper ve Indomie Adkoturk işçileri Tekirdağ Valiliği önünde yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçiler derhal serbest bırakılsın!"

CarrefourSA direnişçisinden destek

“Adkotürk işçileri yalnız değildir, bir an önce serbest bırakılsın” diyen CarrefourSA Direnişçisi Murat Polat yayınladığı dayanışma videosunda şu ifadelere yer verdi:

 “Tekirdağ emniyeti işçiler katliamlarda iş cinayetinde hayatlarını kaybederken, iş kazalarında kollarını bacağını gözünü kaybedip hakları gasp edilirken neredeydi? Direniş alanlarından soruyoruz devlet kimin devleti, polis kimin polisi, vali kimin valisi?”

 

Hebo Yapı işçisinden destek

44 gündür direnişte olan Hebo Yapı işçileri dayanışma videosu yayınladı ve şunları ifade etti:

“Bel Carper ve Adkotürk emekçilerinin sebepsiz yere gözaltına alınmasını protesto ediyoruz. Direne direne kazanacağız”

Kızıl Bayrak / Çorlu