Adana’da 1 Mayıs çağrısı

DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, Adana Barosu ve TMMOB’nin oluşturduğu tertip komitesi düzenlediği basın toplantısı ile 1 Mayıs için çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Nisan 2022
  • 21:00

Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi “Bu düzen böyle gitmez! Birlikte değiştireceğiz birlikte 1 Mayıs’a” şiarı ile basın toplantısı gerçekleştirdi.

DİSK Çukurova Bölge binasında yapılan açıklamayı 1 Mayıs Tertip Komitesi başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu okudu. Gündoğdu Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi’nde Adana’da DİSK Çukurova Bölge, KESK Adana Şubeler Platformu, TMMOB Adana İKK, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu’nun yer aldığını belirtti. 1 Mayıs’a çağrı yapılan Gündoğdu şunları vurguladı:

“Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi, borçlanma derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlaşıyor. Bu düzen toplumun işini, aşını geçimini ve sağlığını korumuyor, aksine tehdit ediyor”

 “Gün şikâyet etme günü değildir” diyen Gündoğdu son olarak şunları ifade etti:

“Biz tüm sömürülenler, yoksullaşanlar, ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 82 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var.

1 Mayıs, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü ülkenin dört bir yanında gücümüzü ve coşkumuzu meydanlara taşıdığımız bir gün olacaktır.

Biz aşağıda imzası bulunan emek ve meslek örgütleri olarak 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününe giderken birlikte değiştirme irademizi işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan örgütleyeceğimizi, Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında omuz omuza olacağımızı ilan ediyor, emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs meydanlarında buluşmaya çağırıyoruz.”

Basın toplantısında 1 Mayıs’ta Adana'da Kasım Gülek Köprüsü üzerinde 15.00’te Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş yapılacağı ardından meydanda miting düzenleneceği duyuruldu. Mitingin sloganının “Savaşa, güvencesizliğe, sömürgeye, işsizliğe, yoksulluğa karşı barışı, umudu ve mücadeleyi büyütüyoruz!” olacağı belirtildi.