Anma programı yaşamı köleleştirilmiş işçilerin, emekçilerin, kadınların, öğrencilerin, gençlerin selamlanması ile başladı. Hemen ardından 8 Mart’ı yaratan ve bugünlere taşıyan devrimci önderler ve mücadelede ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi.
İEKK’nin hazırladığı sinevizyon gösteriminin ardından İEKK adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada emperyalist-kapitalist düzenin kriz, açlık, yoksulluk ve savaş üretmeye devam ettiğinden bahsedildi. Yoksulluk ve sömürü düzeninde işçi ve emekçilerin köleliğe mahkûm edildiği, özellikle işçi-emekçi kadınların çifte sömürüye maruz kaldığı vurgulandı. Kapitalist düzende kadınların ucuz iş gücü olarak görüldüğü ve kriz bahanesiyle ilk işten atılanların kadınlar olduğu anlatıldı. İşçi kadınların çalışma koşullarının daha da esnekleştirildiği, sömürünün dizginsiz bir şekilde sürdüğü belirtildi. Ev işlerinden çocuk bakımına kadar yaşamın yeniden üretilmesi alanlarında kadınların yaşadığı pek çok sorun olduğu, kadınların yaşamın her alanında tacize, mobbinge uğradığı, şiddete, tacize ve tecavüze maruz kaldığı aktarıldı. Yaşanan sorunlar karşısında tek çözümün örgütlü mücadele olduğu vurgusu yapıldı. İEKK adına yapılan konuşma savaşsız, sömürüsüz ve sınıfsız bir yaşam için sosyalizm mücadelesini büyütme çağrısı ile bitirildi.
Konuşmanın ardından “Kasten İyi Hal” adlı oyun sergilendi. Tiyatro oyununda kadın cinayetleri ve kadın işçilerin yaşadığı sorunlar anlatılırken, bunların karşısında kolluk, yargı ve devletin tutumu teşhir edildi.
Tiyatro gösteriminin ardından müzik dinletisi başladı. Hep birlikte söylenen marşların, türkülerin ardından halaylarla dinleti bitirildi.
Coşkulu geçen etkinlik programı 8 Mart günü gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklere yapılan çağrı ile bitirildi.
Kızıl Bayrak / Ümraniye