Kocaeli ve İstanbul’da 8 Mart çağrıları

Gebze’de İEKK, İstanbul’da DGB, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıklarını sürdürdü.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 04 Mart 2020
  • 20:29

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü yaklaşırken İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK) Gebze’de faaliyetlerini yoğunlaştırıyor. 8 Mart Pazar günü saat 14.00’te Gebze İşçilerin Birliği Derneği’nde yapılacak olan etkinliğin çağrıları, fabrikalarda ve pek çok alanda işçi-emekçi kadınlara ulaştırılıyor.

Metal ve petrokimya fabrikalarına dağıtılan İEKK bildirilerinde işçi kadınlar çifte sömürüye ve ezilmişliğe, ücretli kölelik düzenine karşı örgütlenmeye çağrıldı. Ayrıca emekçi semtlerinde yapılan ev ziyaretleriyle emekçiler Gebze İBD’de yapılacak olan etkinliğe çağrıldı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) girişi ve çarşıya “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü! Eşitlik, özgürlük ve insanca bir yaşam için mücadeleye!” çağrılı İEKK ozalitleri yapılarak 8 Mart çağrısı güçlendirildi. Aynı zamanda GOSB içine İEKK’nin 8 Mart stickerları yapıldı.

YTÜ ve İÜ’de DGB'den söyleşi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ön günlerinde İstanbul Devrimci Gençlik Birliği (DGB) çalışmalarını sürdürüyor. Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde bir araya gelinerek 8 Mart’a dair söyleşiler gerçekleştirildi. Söyleşilerde güncel siyasal sürece dair tartışmalar gerçekleştirildi. Suriye’nin İdlib kenti üzerinden süren kirli savaş, dünya üzerinde giderek artan ekonomik kriz ve bu krizin işçi, emekçi ve gençliğe yansımaları, artan yemekhane ve yol masrafları vb. birçok konu üzerine sohbet edildi.

8 Mart’ın tarihsel ve sınıfsal özü üzerine konuşmalar yapılırken, 8 Mart’ın neden ‘emekçi’ kadınlar günü olduğu üzerine tartışıldı. Üniversitelerde, iş yerlerinde, evde, sokakta kadınların yaşadıkları sorunlara, son dönemde artan taciz, tecavüz olaylarına ve devletin tecavüzcüleri ve katilleri koruyup kolladığı üzerinde duruldu. Son olarak 8 Mart günü gerçekleştirilecek etkinliğin güçlü geçmesi için planlamalar yapılarak söyleşiler bitirildi.

DGB’liler bugün de İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Büyükçekmece kampüsünde afiş çalışmaları ile 8 Mart günü yapılacak olan etkinliğin çağrısını yaptı. Çağrı afişleri Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Kültür Merkezi ve okul duraklarında yapıldı. 

“Yaşasın 8 Mart Dünya İşçi Emekçi Kadınlar Günü” şiarlı afişler Bakırköy İncirli Caddesi üzerine yapıldı. Ayrıca 8 Mart etkinliğinin afişleri de Bakırköy İncirli Caddesi üzerine ve Sefaköy merkez ve çevresine yapıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze-İstanbul