Polis tehditlerine karşı kadınlardan açıklama

Ankara’da kadın örgütleri polisin tehdit ve hakaretlerine karşı gerçekleştirdikleri basın toplantısında sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 13 Aralık 2021
  • 21:00

Mor Dayanışma, Kampüs Cadıları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Komisyonu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi kadınlar, son dönemlerde Ankara’da kadınlara yönelik artan polis şiddetine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

İHD Ankara Şubesi’nde yapılan toplantıda kadınlar adına okunan basın metninde ekonomik kriz, işsizlik ve yoksulluğun en çok kadınları etkilediği belirtilerek şunlar ifade edildi:

“Döviz ve zamlar uçuşa geçmişken buna sessiz kalmadığımız ve geçinemiyoruz dediğimiz için bir kez daha erkek devlet şiddeti ile karşı karşıya geldik. Mor Dayanışma üyesi kız kardeşlerimizin etrafını saran 15 özel güvenlik görevlisi, hakaretler ve tehditlerle arkadaşlarımıza saldırırken, duruma sessiz kalmayan vatandaşları da tehdit etmişlerdir.”

Ülkenin her geçen gün şiddet ve ekonomik kriz karşısında biraz daha battığını belirtilen açıklamada kadınlar her gün katledilirken devletin güvenlik güçlerinin bunlar karşısında tepkisiz kalındığı, 6284'ü uygulamayarak şiddeti teşvik ettiğini kaydedildi.

Polisin hakkını arayan kadınları tehdit ve sindirmeye çalıştığına dikkati çekildi. Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Emniyeti uzun zamandır kadın mücadelesi veren bütün kadınlara karşı aynı hukuksuzluk ve şiddet politikalarını devam ettiriyor. Fakat bilmedikleri bir şey var. Kadın dayanışması sadece yaşatmaz, haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı duvar da olur. Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan erkek devlet şiddetine, tacize, tecavüze, tehditlere karşı sessiz kalmayı asla düşünmüyoruz ve biz hayatlarımıza sahip çıkmaya çalışırken bize yöneltilen polis şiddetini de kabul etmiyoruz. Ülkede idari ve hukuki kurumların kadın düşmanı politikalarına ve kararlarına karşı yaşam alanlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Olduğumuz her yerde mücadeleyi büyütürken bize yönelecek erkek devlet şiddetini her zaman ve her yerde yüksek sesle ifşa etmekten geri durmayacağız.”