Küçükçekmece’de deprem ve 8 Mart toplantısı

Küçükçekmece’de deprem ve 8 Mart gündemli toplantı gerçekleştirildi!

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 27 Şubat 2023
  • 13:30

Küçükçekmece İşçilerin Birliği Derneği’nde 26 Şubat günü, çeşitli sektörden işçiler, üniversiteliler ve emekçi kadınlar bir araya gelerek deprem bölgesine gidenlerin gözlemlerini aktardığı ve yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gündemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Etkinlikte Hatay’a gidenler söz alarak, deprem bölgelerine hiçbir yardımın doğru düzgün ulaştırılmadığı ve tüm bölgelerde arama-kurtarma faaliyetlerinin yetersiz yapıldığı, bölgede büyük bir yıkımın yaşandığı, tüm kentlerin birer enkaza dönüştüğü ve insanların her açıdan büyük bir çaresizlik içinde olduğu ifade edildi. Hatay, Maraş, Adıyaman ve Antep’te depremzedeler için koşulların gün geçtikçe ağırlaşacağından bahsedildi ve en fazla hijyen sıkıntısının yaşandığı belirtildi. Göçmenlere yönelik yardımların da yapılmadığı aktarıldı.

Anlatımların devamında, devletin deprem bölgesinde büyüyen öfkeyi bastırılmak için baskıyı, şiddeti ve kolluk güçlerini sürekli olarak tahkim ettiği belirtildi. Ayrıca AKP-MHP iktidarı deprem bölgesinde yaşayanları ölüme terk ederken tekstil sermayedarları için harekete geçtiği ve tüm devlet imkânlarını seferber ettiği vurgulandı.

Tüm bu felaketin asıl sorumlusunun kapitalist düzen olduğu vurgulanırken, bu felakete sebep olanlardan ve düzen kurumlarından hesap sorulması çağrısı yapıldı. Depremle bir kez daha gün yüzüne çıkan devletin çürümüşlüğü ve düzenin gerçeklerinin toplumda daha fazla teşhir edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Toplantıda 8 Mart’ın anlamı ve önemi üzerine de konuşuldu. Deprem felaketinin ardından özellikle kadınların yaşadığı sorunlardan ve çocukların depremle birlikte yaşamlarının daha da ağırlaşacağından bahsedildi.

Son olarak, İşçi Emekçi Kadın Komisyonları’nın (İEKK) 5 Mart (Pazar) günü, saat: 14.00’de Süreyya Operası önünde gerçekleştireceği eyleme katılım çağrısı yapılarak toplantı sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece