Küçükçekmece İEKK’den buluşma!

Küçükçekmece İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK), buluşma gerçekleştirdi. Buluşmaya katılanlar hep birlikte kahvaltı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 16 Temmuz 2023
  • 15:30

Küçükçekmece İşç-Emekçi Kadın Komisyonu, her ay düzenli olarak bir araya geldiği buluşmalardan birini daha gerçekleştirdi.

Buluşmada, ortak yapılan kahvaltının ardından ilk olarak, Kızıl Bayrak ve Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin son sayılarındaki yazılar okunarak üzerine tartışmalar yapıldı. Tartışmalarda seçimlerin ardından AKP-MHP iktidarının yaşamın her alanında uyguladığı sömürü ve baskı politikaları üzerinde duruldu ve gerici-faşist iktidarının uyguladığı ekonomik yıkım politikalarının bir sonucu olarak, işçi ve emekçilerin yaşamının katlanılamaz bir hal aldığı belirtildi.

Gerici-faşist iktidarın seçim vaadi olarak sunduğu asgari ücretin daha işçi ve emekçilerin cebine girmeden eridiği belirtildi ve emeklilere yapılan sefalet zammına dikkat çekildi. Tüm bu saldırıların hedefinde aynı zamanda kadınların olduğu belirtildi. Dinsel gericiliğin başta kadın ve çocuklara olmak üzere tüm topluma için açık ve yakın bir tehlikeye dönüştüğüne vurgu yapıldı. Özellikle son dönemde, başta gerici partiler olmak üzere iktidar sözcülerinin hep bir ağızdan kadınlara ve çocuklara yönelik söylemleri örneklenerek artan kadın düşmanlığı üzerinde duruldu. Gerici tarikat ve cemaatlerin son dönemlerde kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik karanlık politikalarını pervasızca hayata geçirmeye çalıştıkları belirtildi ve bu saldırılara karşı daha örgütlü bir çabanın ve inisiyatifin ortaya konulmasının önemine dikkat çekildi.

İktidarın deprem bölgesinde, depremzedelere gerekli desteği/hizmeti vermek yerine gerici cemaat ve tarikatların önünü açarak, bu odakların daha etkin hale gelmelerini sağladığı belirtildi. Öte yandan iktidarın, tüm toplumun yaşadığı barınma sorununa ilişkin çözümler bulmak yerine yeni rant ve talan politikalarını hayata geçirdiği vurgulandı.

Önümüzdeki dönemde işçi sınıfı ve kadınların mevcut haklarına yönelik saldırıların artacağı, geleceğimize ve özgürlüğümüze sahip çıkabilmenin yolunun ise daha fazla birlik olmaktan ve birleşik mücadeleden geçtiği belirtildi.

Bugünkü karanlıktan tek çıkış yolunun, yalnızca örgütlü, birleşik bir mücadeleden geçtiği ifade edildi.

Son olarak, bir sonraki buluşmaya ilişkin planlamalar yapılarak etkinlik sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece