İEKK’den Küçükçekmece’de buluşma

Küçükçekmece’de İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları aylık buluşmasını gerçekleştirdi. Kahvaltının ardından forum gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 29 Ekim 2023
  • 20:30

Küçükçekmece’de İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları aylık buluşmasını gerçekleştirdi. Kahvaltının ardından forum gerçekleştirildi.

Forumda ilk olarak İsrail’in Filistin saldırısı konuşuldu. Filistin sorununun tarihsel arka planı üzerinde duruldu. Emperyalistlerin Siyonizm’e olan desteği vurgulandı. AKP iktidarının bu konudaki ikiyüzlü politikaları eleştirildi. Emperyalizme, Siyonizm’e ve AKP iktidarının iki yüzlü politikalarına karşı Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında yer alma, işçilerin birliği halkların kardeşliği mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı. Ardından Zeren Ertaş’ın alınmayan önlemler sonucunda KYK yurdunda cinayete kurban gitmesi konuşuldu. Barınma, beslenme, hayat pahalılığı gibi bin bir sorunla mücadele eden gençler için Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesinin bardağı taşıran damla olduğu ifade edildi. Üniversiteli genç kadınların üniversitelerde yaşadığı sorunlar konuşuldu.

Forumda geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Aile Şurası değerlendirildi. Şura’da, Erdoğan’ın dillendirdiği kadın ve LGBTİ düşmanı politikalar üzerinde duruldu. Yapılan tüm tartışmalar sonucunda savaşlarda, işte, evde, okulda en ağır faturayı kadınların ödediği tartışıldı. Tek adam rejiminin kadın düşmanı politikalarının işçi ve emekçilerin sömürüsüne dayanan, baskıcı-gerici politikalarının bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiği, bu sebeple de işçi ve emekçi kadınların topyekûn saldırılara karşı verilecek mücadelede en önde yer alması gerektiği vurgulandı.

Forumda son olarak yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü değerlendirildi. 25 Kasım’a giden süreçte İEKK’nin şiddet, savaş, sömürü düzenine karşı mücadele çağrısını büyütme üzerine planlamalar yapıldı. 19 Kasım’da gerçekleşecek İşçi-Emekçi Mitingi’ne ve 25 Kasım eylemlerine katılım planlandı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece