Ankara’da yaşanan şiddet münferit değildir!

Sorumlusu sermaye düzenidir!

Ankara’da sokak ortasında kadınlara şiddet uygulama cüreti gösteren emniyet görevlileri de bu cüreti onlardan almaktadırlar.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 25 Ağustos 2023
  • 08:55

Ankara Kızılay’da kadınlara saldırıda bulunan bir başkomiser ve iki emniyet personelinin görüntüleri basına yansıdı. T24’de yer alan habere göre saldırganlar önce açığa alındı ardından da tutuklandı. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artarken Ankara’dan yansıyan görüntüler de istisnai denilebilecek olaylar değildir. Kadınlar evde, işte, sokakta, toplumsal yaşamın her alanında farklı şiddet biçimleriyle boğuşmakta, kadın cinayetlerine kurban gitmektedirler.

AKP iktidarı İstanbul Sözleşmesi’ni “aile yapısını bozuyor” gerekçesiyle fes etmiş, şimdilerde ise 6284 sayılı yasaya göz dikmiştir. Son infaz düzenlemesi ile kadın katillerini, istismarcıları serbest bırakarak kadına yönelik şiddeti adeta teşvik eden adımlarına bir yenisini daha eklemiştir. AKP iktidarı, gerici ortakları ve iktidarın gölgesi olmaktan başka bir işlevi olmayan düzen partileri, kısacası sermaye düzeni kadına yönelik her türlü şiddetin sorumlusudurlar. Ankara’da sokak ortasında kadınlara şiddet uygulama cüreti gösteren emniyet görevlileri de bu cüreti onlardan almaktadırlar. Benzer şiddet görüntüleri keyfi bir şekilde yasaklanan kadın eylemlerinde yaşanan polis saldırılarında, gözaltılarda da gerçekleşmektedir.

YRP’li milletvekili “kadınlar çalıştığı takdirde pavyona düşer” diyebilmektedir. İktidarın topluma dayattığı gericilikten güç alanlar gençlere ve kadınlara müdahale etme hakkını kendilerinde bulabilmektedirler. Mevcut halleriyle bile sınırlı olan İstanbul Sözleşmesi’nden, 6284’ten rahatsız olanlar Ankara’da olduğu gibi sokak ortasında kadınları dövme cüreti gösterebilmektedirler.

Sicili kirli iktidar göstermelik tutuklamaların ardından bu gerici grupta yer alanları ilk fırsatta serbest bırakıp, rütbelerini yükseltip, ödüllendirecektir. Gerici saldırganların ve onları koruyanların pervazsız saldırılarına karşı duralım. Kadına yönelik her türlü şiddeti engelleyebilmek, şiddetin sorumlularından hesap sorabilmek ise ancak işçi ve emekçilerin örgütlü gücü ve bu örgütlü güç içerisinde emekçi kadınların öne çıkmasıyla olabilecektir!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları