Kadın örgütlerinden 8 Mart programı

İstanbul Şişli Nazım Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla kadın örgütleri, 6 Mart’ta saat 16.00’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde gerçekleştirilecek eyleme çağrı yaptı. 8 Mart Kadın Platformu da aynı gün 13.30'da "Büyük Kadın Buluşması" gerçekleştirecek.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 03 Şubat 2022
  • 20:25

Kadın örgütleri, Şişli Nazım Kültür Merkezi’de düzenlediği basın toplantısında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programını açıkladı.

“Şiddeti, sömürüyü bitireceğiz. Eşit, özgür yaşayacağız” sloganıyla bir araya gelen Devrimci İşçi Partili Kadınlar (DİP), Eşitlik Kadın Örgütü, Fikir Klüpleri Federasyonu (FKF), İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği (İKD), İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Kadınlar Direnişte, Özgür Kadın Dayanışması, Kadın Meclisleri, Kırmızı Gazete, Sosyalist Kadın Hareketi adına Kadın Meclisleri'nden Esin İzel Uysal açıklama yaptı. İzel açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik her türlü şiddeti durdurmak, 6284 sayılı kanunun ve kazanılmış haklarımızın etkin uygulanmasını sağlamak, daha birçok hakkımızı kazanmak, etkin bir soruşturma yürütülmesini sağlamak için mücadele edeceğiz.  Yeterli sayıda sığınakların, cinsel şiddet kriz merkezlerinin açılması ve güvenli hale getirilmesi, kadınların ve LGBTİQ+’ların istihdama katılımı önündeki tüm engelleri kaldırmak, istismar ve şiddet davalarında cezasızlığın son bulması, gerçek adaletin sağlanması, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerine karşı her türlü ayrımcılığı sonlandırmak için mücadele edeceğiz. ‘Eşit işe eşit ücret’ verilmesi, bakım, temizlik, yemek gibi hizmetlere bütçe ayrılmasını, bunların kamusal olarak düzenlenmesini sağlamak, tüm yaşam alanlarında ve işyerlerinde ücretsiz, nitelikli, kamusal kreşlerin açılması, nafaka hakkına dokunulmaması için mücadele edeceğiz. Tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılması ve barınma hakkının kamusal olarak parasız sağlanması, patronları ve onların siyasi temsilcilerini, şiddet uygulayan erkekleri kollayanları yenmek için mücadele edeceğiz.”

 Uysal, 6 Mart’ta “Şiddeti sömürüyü bitireceğiz, Eşit özgür yaşayacağız” sloganıyla saat 16.00’da Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi’nde buluşacaklarını duyurdu.

Öte yandan İstanbul 8 Mart Kadın Platformu da aynı gün için Kadıköy Rıhtım'a çağrı yaptı. "Büyük Kadın Buluşması" şiarıyla gerçekleştirilecek miting şöyle duyuruldu: