8 Mart Kadın Platformu’ndan çağrı

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu “Yoksulluğa, şiddete, sömürüye karşı mücadelemizi büyütüyoruz” şiarıyla yapılacak eylemi duyurdu. Eylem 6 Mart’ta 13.30’da Kadıköy’de gerçekleştirilecek.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 18 Şubat 2022
  • 21:15

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, İnsan Hakları Derneği (İHD) şubesinde basın toplantısı gerçekleştirdi. 8 Mart programının duyurulduğu basın toplantısında açıklamayı okuyan Ezgi Gürer iktidarın içine saplandığı ekonomik ve politik çıkmazın ağır faturasını kadınlara yıkmak istediğini belirtti. Krizin kadın yoksulluğunu artırdığını vurgulayan Gürer şunları ifade etti:

Hayatımıza göz diken, emeğimize el koyan, bizi ailede, sokakta, işte erkek şiddet döngüsüne hapsetmek isteyen erkek egemenliği ve sermaye düzeni; kadın düşmanlığını, emek sömürüsünü, transfobiyi, igbti+fobiyİ, baskı ve şiddeti büyütüyor. Yükselen enflasyon oranları ile temel geçim kaynaklarına, ped, tampon gibi en temel sağlık ürünlerine dahi ulaşamıyoruz. Bunun karşısında ise bizler en iyi bildiğimiz, en güvendiğimiz şeyi yapıyor dayanışmamızı ve mücadelemizi büyütüyoruz!

6 Mart saat 13:30'da Kadıköy’de 8 Mart Büyük Kadın Buluşması'nda bir araya geliyoruz!”

“İşyerlerimizde, evlerimizde, üniversitelerimizde, sendikalarımızda, sokaklarda bulunduğumuz her alanda her gün verdiğimiz mücadeleyi 8 Mart'ta örgütlü bir şekilde alanlara taşıyoruz” diyen Gürer talepleri şu şekilde sıraladı:

“-6284 etkin şekilde uygulansın, cezasızlık politikaları son bulsun diye...

-Nafaka hakkımız korunsun, kazanımlarımıza dönük saldırılar dursun diye...

-Cezaevlerinde hak ihlallerine son verilsin, tutsaklara özgürlük diye...

-Güvenceli iş ve insanca yaşayacak bir ücret sağlansın diye...

-Ücretsiz kreş ve bakım merkezleri arttırılsın diye...

-HPV aşısı ve kadın hijyen ürünleri ücretsiz olsun diye...

-İşyerlerinde cinsiyete dayalı ayrımcılık son bulsun, ILO 190 imzalansın diye...

‘Değiştirecek gücümüz var’ demek için 6 Mart'ta saat 13.30'da Kadıköy'de Büyük Kadın Buluşması'ndayız!”