Kadın cinayetlerine karşı Avcılar’da yürüyüş

İstanbul Avcılar’da kadınlar yürüyüş ve basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddeti protesto etti. Eylemde “Katledilen tüm kadınlar için, İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacağız!” vurgusu yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 23 Temmuz 2020
  • 22:17

Avcılar Kadın Platformu’nun çağrısı ile bugün bir araya gelen kadınlar yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüş başlamadan önce yapılan konuşmalar ile izleyenlere neden kadınların bir araya geldiği ve eylem gerçekleştirdiği anlatıldı ve şu vurgu yapıldı:

“Türkiye'de her yıl yüzlerce kadın öldürülüyor ve kadınlar öldürülürken devletin yaptığı tek şey kanunları ve yasaları uygulamamak oluyor. Kadın cinayetleri, kadın düşmanı politikalarla artıyor. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, 6284 kadınların kazanımlarıdır. Bizler bu kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok!”

Konuşmaların ardından Avcılar Marmara Caddesi girişinden Deprem Anıtı'na doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe çevreden birçok kişi alkışlar ile destek verdi.

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında “Türkiye’de kadınlara yönelik şiddet toplumsal kriz haline gelmiş durumdadır. Kadın katliamları çocuk istismarları önlenememektedir. Önlenemeyen bu şiddetin sorumlusu medyasıyla, eğitimiyle, kadına değer vermeyen söylemleri ile kadına karşı şiddeti körükleyen siyasi iktidardır.” denildi.

AKP-MHP iktidarının bugünlerde çekilmeyi tartıştığı İstanbul Sözleşmesi'nin gerekleri yerine getiriliyor olsa kadın cinayetlerinin azalacağına değinilen açıklama, katledilen tüm kadınlar için, İstanbul Sözleşmesi için mücadele etmeye ve sokaklarda olmaya devam edileceği vurgusuyla sonlandırıldı.

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları’nın da destek verdiği eylem boyunca “Kadın cinayetleri politiktir!”, “Erkek adalet değil gerçek adalet!”, “Yaşasın kadın dayanışması!”, “Devlet koruyor erkek vuruyor!”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır!” ve “Kadınlar birlikte birlikte güçlü!” sloganları sıkça haykırıldı.

Kızıl Bayrak / Avcılar