"Özgürlük, eşitlik ve insanca bir yaşam için mücadeleye!" şiarıyla gerçekleştirilen etkinlik devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından İEKK'nin hazırladığı 8 Mart sinevizyonu izlendi. Sonrasında İEKK adına konuşma gerçekleştirildi.
İEKK adına yapılan konuşmada dünyada ve Türkiye'de emperyalist-kapitalist sistemin derinleşen krizi ve bunun kadınlara yansımalarına değinildi. AKP'nin 17 yıllık iktidarı boyunca işçi-emekçi kadınlara yönelik saldırıları teşhir edildi. Ekonomik krizin, kirli savaş politikalarının en ağır faturasının işçi-emekçi kadınların omuzlarına yüklendiği söylendi. AKP iktidarının kölece çalışma koşullarıyla, gerici söylemlerle, baskı ve şiddetle emekçi kadınları teslim almaya çalıştığı, ancak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınların sokaklarda olduğu ifade edildi. Önümüzdeki 8 Mart'ta da kitlesel olarak sokaklara çıkmanın önemi üzerinde duruldu. 8 Mart'ta devrimci şiarlarla Taksim'de olma çağrısı yapıldı. Konuşma kadınların gerçek ve kalıcı kurtuluşu için devrim ve sosyalim mücadelesini büyütme çağrısı ile sonlandırıldı.
İEKK konuşmasının ardından etkinlik Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu'nun şiir dinletisi ile devam etti. İlgiyle izlenen şiir dinletisinin ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlik 8 Mart'ta mücadeleyi büyütme çağrısı ile sonlandırıldı.
Deprem Anıtı önünde basın açıklaması
Avcılar Deprem Anıtı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında İEKK imzalı "Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü! Özgürlük, eşitlik ve insanca bir yaşam için mücadeleye!" şiarlı ozalit, İEKK imzalı dövizler ve "DEVRİM" yazısı açıldı. Eylemde gerçekleştirilen ajitasyon konuşmasında işçi-emekçi kadınlara yönelik baskı ve sömürü politikaları teşhir edildi. Kirli savaşlara ve sömürüye karşı mücadele çağrısı yapıldı. 8 Mart'ın tarihsel çağrısına cevap verme, işçi-emekçi kadınların gerçek kurtuluşu için devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı.
Ajitasyon konuşmasının ardından İEKK adına basın açıklaması gerçekleştirildi. İşçi-emekçi kadınlara yönelik saldırıların teşhir edildiği basın açıklaması şu sözlerle sonlandırıldı:
"8 Mart, çalışma saatlerinin düşürülmesi, oy hakkı, eşit işe eşit ücret talepleriyle fabrikalardan meydanlara akan kadın işçilerin mücadelesini, özgürlük ve eşitlik arayışını simgelemektedir. 8 Mart, kadınlara dayatılan çifte sömürüye ve ezilmişliği karşı, ücretli kölelik düzenine karşı örgütlenme ve mücadele çağrısıdır.
2020 8 Mart'ında mücadele alanlarına çıkarak bu çağrıya yanıt vermeliyiz. 8 Mart'ın resmî tatil olması, eşit işe eşit ücret, kreş hakkı, kadına yönelik şiddete karşı önlemler alınması, toplumsal yaşamın her alanında eşitlik vb. taleplerle fabrikalarımızdan, işyerlerimizden başlayarak örgütlenmeliyiz. 8 Mart, özgür, eşit ve insanca bir yaşam için bu baskı ve sömürü düzenine karşı taleplerimizi haykırdığımız, mücadeleyi büyüttüğümüz bir gün olmalıdır."
Basın açıklamasının ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde alanlarda olma çağrısı yinelendi. Son olarak hep birlikte coşkulu bir şekilde Çav Bella marşı söylendi.
Basın açıklamasına çevredeki emekçilerin ilgisi yoğun olurken basın açıklaması boyunca "Kadın olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadın kurtulmaz!", "Yaşamak için sosyalizm!", "İnsanca yaşamak istiyoruz!", "Kadın erkek el ele örgütlü mücadeleye!", "Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son!" sloganları atıldı.
Kızıl Bayrak / Avcılar