Hiranur Vakfı’nda yaşanan istismar davası görüldü

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda yaşanan 6 yaşındaki çocuğun sistematik istismarı davasının ikinci duruşması öncesi Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 27 Şubat 2023
  • 11:00

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda yaşanan 6 yaşındaki çocuğun sistematik istismarı davasının ikinci duruşması öncesi Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Yaklaşık 9 saat süren duruşmada sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk halinin devamına karar verilerek 31 Mart tarihine ertelendi.

***

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuklu, Fatıma Gümüşel’in tutuksuz yargılandığı dava kapalı görülecek. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşma öncesi kadın örgütleri adliye önünde basın açıklaması düzenledi.

Sol Feminist Hareketi adına Sarya Toprak tarafından okunan basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

“H.K.G davasına sahip çıkmak memleketin her yerindeki çocukların, kız çocuklarının yaşamlarına, umutlarına sahip çıkmak, bugün deprem bölgesinde kimsesiz bırakılmış çocukların tarikat karanlığına teslim edilmesine karşı çıkmaktır” denildi.

“Hükümet istifa sesleri sadece statlardan yükselmiyor”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklamada sorumlular yargılansın denildi. “Ne çocuk istismarının ne de depremin üstünü öretemeyecekler” diyen KCDP temsilcisi Fidan Ataselim ise şunları söyledi:

“Siz görüyor musunuz servet sahiplerinin o enkazlar altında kaldıklarını? Siz görüyor musunuz servet sahiplerinin, kadın cinayeti faillerinin hak ettikleri cezaları aldıklarını? Almıyorlar, bizlere reva görünen budur.”

“Hükümet istifa” seslerinin yükselmesine dikkat çekilen açıklama da şunlar ifade edildi:

“Hükümet istifa sesleri sadece statlardan yükselmiyor. O ses, elleriyle enkazı kaldırmaya çalışanların sesidir. O ses, çocuklarını bulamayanların sesidir. O ses, depremden etkilenen kadınlara şiddet uygulayan eskiden evli olduğu erkeklere mahkum edilenlerin sesidir. Bu yüzden bu sesin kısılması mümkün değildir.”