“Duygu Delen’in vücudunda darp izleri görüldü”

Duygu Delen’in ön otopsi raporunda vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri görüldüğü ifade edildi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 18 Ağustos 2020
  • 20:16

Antep’te yaşamını yitiren 17 yaşındaki Duygu Delen hakkındaki ön otopsi raporu belli oldu. Ailenin avukatı, Delen’in vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri görüldüğünü belirterek fail Mehmet Kaplan'dan şiddet gördüğüne işaret etti.

Duygu Delen’in ölümü üzerine açılan davada, Delen ailesi adına Gaziantep Barosu gönüllü olarak davayı üstlendi. Baro binasında düzenlenen basın toplantısına Duygu Delen'in babası Bülent ile ağabeyi Harun Delen, Baro Başkanı Bektaş Şarklı, ailenin avukatları Ömer Faruk Akan, Göksel Öztürkmen ile gencin arkadaşları katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avukat Ömer Faruk Akan, ön otopsi raporunun kendilerine iletildiğini belirterek şunları ifade etti: 

“Dosyada ciddi deliller mevcut, tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Otopsi raporu hazır ama bu bir ön rapor şeklinde. Bizim başsavcılığa ayrıca bir talebimiz olacak. Adli Tıp Kurumu dışında bağımsız bir adli tıp uzmanının dosyayı incelemesini ve otopsi raporunu incelemesini istedik. Bunu da muhtemelen kabul edeceklerdir. Otopsi raporunun içeriğine dair bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Onu da şu gerekçe ile söylüyorum: Biz bağımsız bir doktor görevlendirmiştik, otopsiye girmişti. Şüpheli ifadesinde zaten maktulü darp ettiğini söylüyor. Duygu'nun vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri mevcut. Şüpheli ayrıca hem emniyet hem de mahkemede düşme olayını görmediğini söylüyor.” 

Şüpheli Mehmet Kaplan'ın geçen yıl alkollüyken bir kadına çarparak öldürdüğü dosya ile ilgili fikirleri sorulan Akan, “Önceki trafik kazasında şöyle bir sıkıntı var; ilk tutulan rapor bana problemli geldi. İlk raporun üzerine bina edilmiş bir dosya. Ancak rahmetlinin ailesi hem şikayetçi olmamış hem kararı istinaf etmemiş. 2 yıl 1 ay ceza almış, o dosya şu anda istinafta ama aleyhe bozma olacağını düşünmüyorum” dedi.

Avukat Akan ayrıca Duygu Delen’in ölümünün kendi kanaatlerince cinayet olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra toplantıda konuşan Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı, Gaziantep Barosu olarak Delen ailesinin yanında olduklarını söyledi. Toplantıda söz alan baba Bülent Delen de “Adalet istiyorum” dedi.