Bandırma'da 8 Mart eylemi

Bandırma Emekçi Kadın ve Demokrasi Platformu 8 Mart yürüyüşü gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 08 Mart 2024
  • 23:50

Bandırma Emekçi Kadın ve Demokrasi Platformu 8 Mart yürüyüşü gerçekleştirdi. Üniversite öğrencileri de kendi döviz ve flamalarıyla eyleme katıldı. Platform adına yapılan açıklamada şunlar belirtildi: 

"166 Yıl öncesinden bugüne emek, hak ve eşitlik mücadelesi uğruna hayatını kaybeden işçi kadınların mücadelesini selamlıyoruz. Onların sesine sesimizi katarak ayırımcılığa, şiddete, eşitsizliğe, sömürüye, gericiliğe, baskılara ve savaşlara karşı sesimizi yükseltiyoruz. 8 Mart, kadın sorunlarının özünde toplumsal cinsiyet ayırımcılığı olduğunu, kadınlara karşı yapılan her türlü ayırımcılığın ortadan kaldırılması, kadına yönelik şiddete son verilmesi gerektiğinin dillendirildiği gün olmaya devam etmektedir." 

Savaş ve saldırganlıktan gericiliğe, kadının toplumsal yaşamda uğradığı baskıya ve mobbinge değinilen açıklama "Evde, işte, tarlada; çalınan emeği ve hakları için mücadele eden tüm kadınların 8 Mart'ını kutluyoruz!" sözleriyle bitirildi. 

Platformun açıklamasından sonra üniversite öğrencileri kendi açıklamalarını yaptı. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ekonomik krizin derinleştiği, sömürünün katmerleştiği, baskı ve gerici saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde karşılıyoruz. Sermayenin saldırılardan gençlik de payına düşeni alıyor. Gençliğin yaşam hakkı, eğitim hakkı ve özgürlükleri sistematik olarak gasp ediliyor. Gençliğin gelecek ve özgürlük özlemi ise günden güne büyüyor. Geçtiğimiz ekim ayında, kaldığı yurtta adeta cinayet gibi bir kazada yaşamını yitiren Zeren Ertaş için dört bir yanda, onlarca KYK yurdunda gençlik ‘yaşam hakkı ve geleceği’ için kampüsleri ve yurtları eylem alanına çevirdi. Kuşkusuz bu türden kıvılcımlar bir gün gençlik cephesinde de yangına dönüşecektir. Bizler de gençlik olarak dün olduğu gibi bugün de 8 Mart’ın sınıfsal özü ve tarihsel anlamına uygun olarak sokaklarda olmalı, kavgayı büyütmeliyiz!

Baskıya, sömürüye, gericiliğe karşı vardık, varız, var olacağız”

Eylemde “8 Mart kızıldır, kızıl kalacak!” ve “Katillerden hesabı kadınlar soracak!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Bandırma