“AKP iktidarı bizlere hesap verecek”

Cinsel saldırı faili Hasan Bilgili’nin tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması öncesi eylem gerçekleştiren kadınlar “AKP iktidarı bizlere hesap verecek” dedi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 18 Haziran 2022
  • 10:10

Cinsel saldırı faili Hasan Bilgili’nin tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması öncesi eylem gerçekleştiren kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’ni bizden bir gecede çalan AKP iktidarı bizlere hesap verecek” dedi.

Ankara’daki kadın örgütleri, cinsel saldırı faili tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Hasan Bilgili ile ona yardım eden Serkan Durmaz ve Hüseyin Şenyurt’un 22 Haziran’da görülecek karar duruşması öncesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kazanımlarımızdan biri olan İstanbul Sözleşmesi’ni feshedenlere karşı haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğimizi göstermek için geldik. Tecavüzcüler, katiller sokaklarda serbestken özsavunma yapan kadınları ve LGBTİ+’ları cezalandıran AKP iktidarı bilsin ki bizler birbirimizi kampüslerde, Boğaziçi’nde, ODTÜ’de, Esat-Eryamanda, Bayram sokakta, Gezi parkında ve direnişin olduğu her yerde savunmaya devam edeceğiz.”

“Hesabını soracağız!

Hasan Bilgililer, Musa Orhanlar, Ümitcan Uygunlar ve daha birçok tecavüzcü ve katilin, yargı tarafından korunduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Mahkemelere çevik polis güvenliğinde getirilen tecavüzcüler arka kapılardan kaçırılırken dayanışma için gelen bizler polis şiddetine maruz kalıyoruz. Fakat bilinsin ki iktidara bağımlı erkek yargı karşısında yalnız değiliz. Hayattan koparılan Hande Kader’in, Pınar Gültekin’in, Gamze Açar’ın, Rabia Naz’ın hesabını soracağız. Yoksulluğa mahkûm edilen bizlerin, Sibel Ünli’nin, Enes Kara’nın hesabını soracağız. Tarikat yurtlarına mecbur bırakılan çocuklar istismara uğrarken ENSAR Vakfını aklayanlar hesap verecek. Kampüsler de bizimdir, polisin ve kayyumların yeri yoktur. Yaşam hakkımızı koruyan İstanbul Sözleşmesi’ni bizden bir gecede çalan AKP iktidarı bizlere hesap verecek.”

Açıklama sloganların ardından son buldu.