Tecavüz davasında “Deliller karartılıyor”

Ankara’da veteriner hekim Ç.B.'ye tecavüz eden Prof. Dr. Hasan Bilgili ve ona yardım eden veterinerlerin yargılandığı davada tutuklama çıkmadı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 07 Nisan 2021
  • 17:20

Ankara'da, VCOM Veteriner Cerrahi ve Ortopedi Merkezi'nde çalışan veteriner hekim Ç.B. Hasan Bilgili tarafından tecavüze uğradı. Tutuklanan ve ardından itiraz ile serbest bırakılan Prof. Dr. Hasan Bilgili ve ona yardım eden hekim Serkan Durmaz, Jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt hakkında açılan davanın 4. durulması yapıldı. Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada yine tutuklama çıkmadı.

Şiddet gören kadına; 'Mücadele edemedin mi' diye soranlara mücadeleyi kendi karşısında görecek”

Duruşma öncesi Beytepe Kadın Kolektifi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Biz kadınlar şiddete karşı haklı davasının peşini bırakmayan veteriner hekim arkadaşımızla dayanışmak için buradayız. İki senedir somut delillerin yok edilmesi, tehdit ve şantajlarla bitirilmeye çalışılan süreci adaletsizliğe teslim etmeyeceğiz. Kadınların can güvenliğini korumaktan aciz bırakmayacağız. Kadınlara yönelik şiddeti meşrulaştırmak için elinden geleni ardına koymayanlara inat yalnız mücadele etmeyeceğiz. Kadına yönelik şiddetin suçlusu olarak kadınları ilan edenlere, geri adım attırmaya çalışanlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Şiddet gören kadına; 'mücadele edemedin mi' diye soranlara mücadeleyi kendi karşısında görecek."

Kimlik tespitinin ardından başlanılan duruşmada Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) yeni bir raporun gelmediği görüldü. Duruşmada konuşan Ç.B. ise şunları ifade etti:

"Yaşadığım çok zor. Süreç uzadıkça yaşadıklarım da zorlaşıyor. Sürecin bu kadar uzaması ve sanıkların tutuksuz olması adalet duygumu zedeliyor. Sanıkların tutuklanmalarını ve indirimsiz en ağır cezayı almalarını istiyorum. İki sene oldu, sanıkların dışarıda olmasını kabullenemiyorum. Başından beri delillerin karartıldığını söylüyorum. Ama savcılık, delillerin karartıldığı yeni ortaya çıkarıyor. Sanıklar bana olay günü, 'Bizim elimiz kolumuz uzun, sen ilk değilsin, seni öldürürüz' demişlerdi. Ben de en başından beri bunu söyledim. Beni ölümle tehdit ettiler, iki yıldır yapmadılar diye yarın yapmayacakları anlamına gelmez."

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin katılma talebini reddeden mahkeme heyeti, sanıklara dair tutuklama talebini de delil yetersizliği gerekçesiyle reddetti. Duruşma 7 Temmuz'a ertelendi.
Duruşmanın ardından adliye önünde kısa bir konuşma yapan Ç.B.'nin avukatı Aslı Arıhan şunları ifade etti:

"İğne ile kuyu kazıyoruz. Ciddi bir adalet mücadelesi veriyoruz. Delillerin karartıldığı en baştan beri söylüyorduk. Yapılan soruşturma neticesinde delillerin karartıldığı da ortaya çıktı. Delilleri karartanlar hakkında soruşturma devam ediyor. Valilikten soruşturmanın açılması yönünden izin alındı. Birçok kadın mağdur oldu ama bunu ifade bile edemediler ama benim müvekkilim tüm her şeyi göze alarak ifade etti etmeye de devam edecek. Sadece kendisi için değil ses çıkaramayan tüm mağdurlar için bu davayı devam ettiriyoruz. Müvekkilim bu dosyadaki mağduriyeti iki yıldır her celse yaşayarak devam ediyor."