"Yüz yüze eğitim için tedbirler alınsın"

Bursa, Ankara, Mersin ve Adana'da yapılan açıklamalarda "MEB'in yüz yüze eğitim için tüm tedbirleri alması gerektiği" vurguladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Eylül 2021
  • 19:40

Pandemi dolayısı ile uzun bir süredir kapalı olan okullar 6 Eylül’de açılıyor. Ankara’da, Adana’da, Mersin ve Bursa’da açıklamalar yapıldı.

Eğitim Sen Bursa, Adana, Mersin Şubesi yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle açıklama gerçekleştirdi. Bursa’da basın toplantısı gerçekleştirilirken Eğitim Sen Adana Şubesi,  “Yaşam hakkı ile öğrencilerimizin eğitim hakkını riske atan eksiklikler için acil önlem alsın” şiarıyla İnönü Parkı’nda açıklama yaptı. Eğitim Sen Mersin Şubesi düzenlediği toplantıda “Okullar Eylül’de açılsın, 6 Eylül’e 1 gün kala” pankartı açtı. Ankara’da ise Eğitim ve Bilim Emekçileri sendikası (Eğitim-Sen) Ankara Şubeleri,  Ankara Tabipler Odası,(ATO),  Eğitimciler Derneği (EĞİT DER), Öğrenci Veli Derneği (VELİ-DER) ve Tüm Öğrenci Veliler Dayanışma Derneği (ÖV-DER),

Basın açıklaması gerçekleştirdi. “Kesintisiz yüz yüze eğitim için, ek derslik üretilsin, yeterli öğretmen ve destek personel ataması yapılsın, ek bütçe ayrılsın” yazılı pankart taşındı. Basın açıklamalarında “MEB’in yüz yüze eğitim için tüm tedbirleri alması gerektiği” vurgulandı. Açıklamada şunların altı çizildi:

‘’Türkiye çapında okulların önemli bir bölümünün salgın koşullarına uygun hale getirilmediği, gerekli altyapı hazırlıklarının yapılmadığı biz eğitim emekçileri tarafından tespit edilmiştir. Ankara başta olmak üzere tüm büyükşehirlerin nüfus yoğunluğu fazla olan ilçe ve mahallelerinde sınıfların salgın öncesine göre çok daha fazla kalabalık olduğu eğitim emekçileri tarafından tespit edilmiştir. Derslik sayıları yetersiz olduğu için sınıf mevcutları 40’ın üzerine çıkmaktadır” 

Erdoğan, okulların açılması için alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı:

“Kalabalık sınıflar mutlaka seyreltilmelidir. Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sistemi tüm sınıflarda hayata geçirilmelidir. Okullara yeteri kadar kaynak ayırmalıdır. MEB’i ek öğretmen atamaları konusunda bir an önce açıklama yapmaya çağırıyoruz. MEB süreci başta TTB olmak üzere, eğitim örgütleri, sendikalar ve veliler ile sürekli iletişim halinde yürütmelidir. Eğitim bileşenleriyle bölgesel planlamalar yapılıp ihtiyaç olmayan imam hatip okulları anadolu liselerine dönüştürülerek sınıf kapasitesi sorunu derhal çözülmelidir.”