“Unutmayacağız, unutturmayacağız!”

İzmir ve Antalya’da Emek ve Demokrasi Güçleri Beyazıt, Halepçe ve Gazi katliamlarında katledilenleri andı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Mart 2022
  • 20:40

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 1978 Beyazıt, 1988 Halepçe ve 1995 Gazi katliamını Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto etti. Platform adına metni okuyan Necip Vardal şunları ifade etti:

“Halkların birlikte yaşama umudunu yok etmeye çalışanlara karşı bundan sonra da birbirimize daha fazla kenetlenmeye devam edeceğiz. Yaşadığımız katliamların hesabını bir arada yaşam zeminlerini güçlendirerek, barış ve kardeşliğin ülkesini kurarak soracağız.

Bunun için her zaman savaşa karşı barıştan şovenizme, ırkçılığa karşı halkların kardeşliğinden, emperyalizme karşı tam bağımsızlıktan yana saf tuttuk, saf tutmaya devam edeceğiz.

Beyazıt, Halepçe, Gazi Katliamlarında hayatını kaybedenler şahsında bugüne kadar yaşadığımız tüm katliamlarda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, tüm insanlığın barış içerisinde yaşayacağı bir dünya ve ülke mücadelemizi sürdüreceğimizin altını çiziyoruz.

Her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapan, sürekli ölümü ve öldürmeyi kutsayanlara karşı yaşamı ve yaşatmayı savunmaya devam etmek zorundayız.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak sadece Mart ayında yaşananları değil, bugüne kadar gerçekleşen bütün katliamları lanetliyor, kaybettiklerimizi saygıyla ve özlemle anıyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız.”

“Mart ayı belleklerimizde katliamlar ve acılar ayı”

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Beyazıt, Halepçe ve Gazi katliamlarını protesto etti. Bileşen adına basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı Ahmet Kaya okudu.

Kaya mart ayının, toplumsal bellekte “acılar ve katliamlar ayı” olarak yer aldığını belirterek “Beyazıt, Halepçe, Gazi ve Qamışlo katliamlarının acıları, üzerinden on yıllar geçmiş olmasına rağmen, yüreklerimizde ve hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır” dedi.

Açıklamada “Türkiye’de muhalefet güçlerine karşı işlenen bütün katliam ve cinayetlerde faillere uygulanan cezasızlık ve fiili zamanaşımına uğratma politikası, katliamların bir süreklilik kazanmasını sağlamış ve aynı uygulama günümüzde de devam etmektedir” diyen Kaya şöyle devam etti:

“Bütün bu katliam ve yıldırma taktiklerine karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyor, günümüz geldiğinde tüm bu tür katliamların sorumluların ortaya çıkaracağımıza inancımızla: Halepçe, Qamişlo, İstanbul Üniversitesi ve Gazi Katliamlarını lanetliyor yaşamını yitiren tüm canlarımızı saygıyla anıyoruz.”