TTB: Aşı yok, randevu yok, algı yönetimi var!

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı’nın salgın politikalarının sağlıkta şiddete yol açtığına dikkat çekti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Nisan 2021
  • 23:36

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgın politikalarına dair açıklama yaparak “Sağlık Bakanlığı, pandeminin başından bu yana olduğu gibi yine salgın yerine algıyı yönetmektedir” dedi.

Aşılamada 55 yaş ve üzerine sıra gelmesiyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün yaptığı açıklamaya değinen TTB, aşılamada son yaşananları şöyle özetledi:

“Aşılama programında, her yeni aşılanacak grup güncellenmesinde kaos yaşanmaktadır. En son 55 yaş için aşılamanın başlandığı duyurusu yapıldı ancak aşı randevu sistemi kapatıldı. Aşılama risk grubuna dahil edilen yurttaşlar ne 182’den ne de Aşıla mobil uygulamasından randevu alabilmektedir. Tabip odalarımızdan ve TTB kollarından gelen bilgilere göre Türkiye’nin tüm bölgelerinde aşı aksamasının olduğu, yurttaşların 3 Mayıs öncesine randevu alamadığı anlaşılmaktadır.”

“Kötü yönetim sağlıkta şiddet olarak karşımıza çıkıyor”

“Aşı takviminin ve aşıların tedarikinin nasıl planlandığına dair daha sürecin başında yönelttiğimiz ve tekrar tekrar ilettiğimiz sorularımıza hâlâ yanıt vermeyen Sağlık Bakanlığı, pandeminin başından bu yana olduğu gibi yine salgın yerine algıyı yönetmektedir” diye devam eden açıklamada, elde yeterli aşı yokken yeni randevu açıldığı ve sonra da sistemin kapatıldığına değinildi. Aşı olmak isteyen yurttaşların, sorumluluğu sağlık çalışanlarında arayıp emekçilere suçlamada bulunduğu belirtilerek esas sorumlu şöyle dile getirildi:

“Sağlık Bakanlığı’nın kötü yönetimi sağlıkta şiddet olarak karşımıza çıkmaktadır.”

“Bizler canla başla çalışıyoruz”

Açıklama, kamuoyuna yapılan duyuru ve Sağlık Bakanlığı’na yapılan çağrıyla şöyle son buldu:

“Bizler tüm vatandaşlarımızın bir an önce aşılanmasını istiyoruz ve bunun için canla başla çalışıyoruz. Aşıda ve randevuda yaşanan problemlerden/aksaklıklardan sağlık çalışanları sorumlu değildir. Sağlık Bakanlığı’na çağrımız; algı yönetmek yerine, toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için vatandaşlarımızın hakkı olan aşıyı, çalışma koşulları nedeniyle yüksek risk barındıran emekçileri de bir an önce öncelikli grupta değerlendirerek, daha fazla gecikmeksizin temin etmesidir.”