TDİ: İsmail Yılmaz’a baskılara son verilsin!

TDİ, Elazığ Hapishanesi’nde tutuklu İsmail Yılmaz başta olmak üzere tutsaklara uygulanan baskı ve işkenceye son verilmesini istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Ağustos 2019
  • 14:10

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), Elazığ Hapishanesi’nde iki buçuk yıldır ailesi ile görüştürülmeyen, tüm iletişim hakları gasp edilen tutsak İsmail Yılmaz'a uygulanan baskı ve işkenceye son verilmesi talebiyle açıklama yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde bugün saat 12.00’de yapılan açıklamada ilk sözü İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu’ndan Mehmet Acettin aldı. Elazığ Hapishanesi’nin sürekli olarak tutsaklara yönelik işkence ile gündemde olduğunu hatırlatan Acettin, kadın tutsakların hak gasplarına karşı yaptığı açlık grevi ile yönetime geri adım attırdığını belirtti.

Acettin’in ardından İsmail Yılmaz’ın ağabeyi Mahsuni Yılmaz konuştu. Kardeşiyle iki buçuk yıldır hiçbir şekilde görüştürülmediklerini, hatta kıyafet bile veremediklerini belirten Yılmaz, kardeşinin, kendisine dayatılan “terörist kimliği”ni kabul etmediği için işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Kardeşine baskı ve işkenceye son verilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Yılmaz son olarak hukuksuzluğa son verilmesini istediklerini ifade etti.

TDİ adına açıklamayı Emrah Topaloğlu okudu. 4 Ağustos’ta koğuşlara baskın yapan gardiyanların 15 tutsağı darp ettiğini ve Medeni Kiye’nin konuşma yetisini kaybettiğini hatırlatan Topaloğlu, tutsak Mehmet Adsız’ın, hücresine baskın yapan gardiyanlar tarafından, elleri ayakları bağlanarak sopalarla dövüldüğünü, hastanede de askerler tarafından darp edildiğini ifade etti.

18 yaşındaki tutsak Rıdvan Barış’ın kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiğini belirten Topaloğlu, iki buçuk yıldır ailesi ile görüştürülmeyen İsmail Yılmaz’ın, mektup, ziyaret ve telefon haklarının da hukuksuzca gasp edildiğini vurguladı. Açıklamada, Yılmaz ve tüm tutsaklara yönelik işkenceye son verilmesi ve işkence yapanların cezalandırılması istendi.