Suruç davasının 19. duruşması görüldü

Suruç davasının 19. duruşması Urfa’da görüldü. Bir sonraki duruşma, 29 Eylül'e ertelendi. Duruşma için Urfa’da bulunan Suruç Aileleri İnisiyatifi Şenyaşarları ziyaret etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Mayıs 2021
  • 16:00

Suruç Katliamı ana davasının 19. duruşması Hilvan'da bulunan bir hapishanenin kampüsünde ki mahkeme salonundan, pandemi nedeniyle Urfa Adliyesi'ne alındı.

Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin önceki 18 duruşmada olduğu gibi yine  getirilmedi. Şahin, tutuklu bulunduğu Urfa T Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Avukatların araştırılmasını istediği hususlara rağmen savcı, tutuklu sanık Yakup Şahin hakkında mütalaa sundu. Mutalaada tutuklu sanık Yakup Şahin hakkında 34 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebinde bulundu. Firari sanıklar İlhami Bali ve Deniz Büyükçelebi'nin dosyasının ise tefrik edilmesi talep edildi.

Duruşmada Ezgi Sadet'i katliamda kaybeden Ali Sadet, babası İsmet Şeker'i katliamda kaybeden Dilek Şeker, Emrullah Akhamur'u katliamda yitiren abisi Yakup Akhamur, oğlu Çağdaş Aydın'ı katliamda kaybeden Feti Aydın, Murat Yurtgül'ün annesi Şemse Yurtgül, annesi Nazegül Boyraz'ı katliamda yitiren Yasemin Boyraz ise, "Biz Türkiye'nin dört bir yanından geliyoruz ve burada adalete susamış insanlarız. Adalet damlacıklarını  konuştu.

Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarından Sezin Uçar, "Mütalaada geçen 'sözde yeniden inşa' tabirini kabul etmiyoruz. SGDF, Dernekler Kanunu’na göre kurulmuş ve bütün başvurular yapılmıştır" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı bitirirken bir sonraki duruşmayı 29 Eylül 2021 tarihine erteledi.

Suruç Aileleri, Şenyaşarları ziyaret etti

Duruşmaları için Urfa’da bulunan Suruç Aileleri inisiyatifi, 80 gündür adalet nöbetinde olan Emine ve Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etti.

HDP Milletvekili Ayşe Sürücü'nün de katıldığı ziyarette babası İsmet Şeker'i Suruç katliamında kaybeden Dilek Şeker konuştu.

Şeker, "Benim babamı öldürenler öldürdü, elleri kanlı olan devlet öldürdü. Hala bizi izliyorlar. Nerede adalet. 6 yıldır çocuklarımızı evde bırakıp bu sıcağı çekiyoruz. Suruç için adalet herkes için adalet diyoruz. Adalet mücadelesinde yan yanayız" dedi.

Emine Şenyaşar ise konuşmasında "Oğlum tutuklandı ama AKP'li İbrahim Halil Yıldız Suruç'ta elini kolunu sallayarak dolaşıyor" ifadelerini kullandı.