Suruç için adalet yürüyüşüne saldırı

Suruç’ta IŞİD saldırısıyla katledilen 33 kişi için yapılmak istenen Ankara yürüyüşüne polis saldırdı ve beş kişiyi gözaltına aldı. Diyarbakır’da ise Ankara yürüyüşüne destek eylemi yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Temmuz 2021
  • 17:15

20 Temmuz 2015’te Suruç’ta IŞİD saldırısıyla katledilen 33 kişi için yapılmak istenen Ankara yürüyüşüne polis saldırdı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi Kadıköy Belediyesi önünde açıklama yaptı. Kampanyanın yürütücülerinden SGDF adına söz alan Yaren Tuncer konuşma yaptı. Tuncer şunları söyledi:

"Onların yola çıktığı yerden bu defa adalet için yola çıkıyoruz. O zaman da bu korkaklar, kurdukları barikatlarla engellemek istedi. Rojava kadın devrimi ile Gezi'nin çocuklarının köprü olmasını engellemek için bu katliamı gerçekleştirdiler. Onların düşleri bizim omuzlarımızda, düşleri bizimle geleceğe koşuyor. Suruç katliamından sonra her türlü operasyona, gözaltına, gözaltında kayıplara direndik, adalet demekten, sokak sokak mücadeleden geri durmadık. Bugün de sokaktayız. 33'lerin yola çıktığı yerden adalet için yola çıkıyoruz. Katillerden hesabı gençlik soracak, katillerden hesabı halklar soracak."

Özgen Sadet’in kardeşi Ezgi Sadet, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün konuşmalarının ardından Ankara’ya yapılacak yürüyüş polis tarafından engellendi.

Yürüyüşe engelleme olunca oturma eylemi başlatıldı ve oturma eylemi yapan beş kişi gözaltına alındı. Oturma eylemine geçen ve işkence yapılarak gözaltına alınan beş kişinin isimleri şöyle: Volkan Uyar, Emrah Topaloğlu, Ümmühan Özdemir, Şükran Yaren Tuncer ve Mustafa Kazak.

Gözaltı terörünün ardından üstünde "Suruç için adalet herkes için adalet" yazılı önlük ve dövizlerle sembolik yürüyüş yapıldı.

Diyarbakır’da Ankara yürüyüşüne destek

Diyarbakır’da Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları, Suruç katliamının 6. yılında Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin Ankara'ya başlattığı sembolik “adalet” yürüyüşüne destek verdiklerini duyuran basın açıklaması yaptı.  Yenişehir  Xêzal Park'ta yapılan eylemde “Gülistan Doku için adalet, herkes için adalet” yazılı pankart açıldı.

Basın metnini okuyan Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları üyesi Ayşe Esmer Suruç, Ankara Katliamları, Gülistan Doku,  Şenyaşar ailesi için gerekli adalet talebiyle yapılan yürüyüşü desteklediklerini söyledi.

Ardından HDP Milletvekili Semra Güzel de adalet vurgusuyla bir konuşma yaptı.