Şişli Etfal Hastanesi için eylem

Şişli Etfal Hastanesi'nin yerinden taşınmasına karşı eylem yapıldı ve "insan zinciri" oluşturdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Aralık 2021
  • 09:45

Şişli Etfal Hastanesi'nin yerinde kalması için Şişli Etfal Dayanışması Şişli'de Cevahir Alışveriş Merkezi bildiri dağıtıldı ve  387 kişiden oluşan insan zinciri yapıldı.

“Kamusal sağlık hizmetine erişim hakkımızı savunmak zorunda bırakılıyoruz”

Şişli Etfal Dayanışması'ndan İpek Deniz ve Rasim Araz eylem sırasında ortak açıklamayı okudu. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Dün '10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü'ydü. Bu hafta da İnsan Hakları Haftası. Ve hepimiz biliyoruz ki 'insan, haklarıyla insandır'. Sağlıklı bir ortamda yaşamak, nitelikli ve parasız sağlık hizmetine erişim hakkı, insanın en temel ve vazgeçilemez haklarındandır. Varlığını devam ettirme hakkıdır, yaşam hakkıdır. Ancak, biz bugün, İnsan Hakları Haftası'nda, yaşam hakkımızın önemli bir parçası olan kamusal sağlık hizmetine erişim hakkımızı savunmak zorunda bırakılıyoruz. Hastanesine sahip çıkan halkın ısrarlı taleplerine rağmen, hiçbir açıklama yapmadan 122 yıllık hastanemizi elimizden aldılar. Nitelikli, parasız, tam teşekküllü sağlık hizmeti aldığımız, kuşaklar boyu bölgemizdeki insanlara şifa dağıtan, binlerce uzman hekim ve sağlık emekçisi yetiştiren, ülkemizin en seçkin hastanelerinden birisini kapattılar. Belli ki bir daha geri dönmeyecek şekilde tamamen tasfiye etmeye, Etfal’i Şişli’den silmeye çalışıyorlar. Bizlerin de bunu kabullenmesini bekliyorlar.”

Gelin, Etfal’in taşınmasının sağlık sisteminde yarattığı etkiyi bizzat halkın ağzından dinleyelim” denilen açıklamada hastanenin taşınmasının yarattığı mağduriyetler aktarıldı.

Hastaneler merkezi yerlerde olmalıdır” denilen açıklamada son olarak şunlar vurgulandı:

“Etfal’e çöktürtmeyiz. Gelin, yol yakınken yanlıştan dönün. Uyarıyoruz. Bakın, seçimler de yaklaşıyor. İnsanların sağlığa erişim haklarını, hemen yanı başındaki hastanelerini ellerinden almanızın sonuçları sandıkta çok ağır olur. Altında kalırsınız."