“Şişli Etfal yenilensin, yerinde kalsın”

Sişli Etfal Dayanışması, hastanenin kapatılmasına karşı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Mart 2021
  • 15:15

Şişli Etfal Dayanışması “Şişli Etfal yenilensin, yerinde kalsın” açıklaması yaptı. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, İstanbul Dişhekimleri Odasından Özgür Tutucu ve  SES Şişli Şube Eş başkanı Abuzer Aslan konuşma yaptı.

 

Basın açıklamasını okuyan SES İşyeri Temsilcisi İpek Deniz şunları ifade etti:

Sağlık temel bir haktır. Devlet her yurttaşına ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini sunmakla yükümlüdür. Sağlık hizmetini vatandaşı için erişilebilir kılmak da bu sorumlulukların bir parçasıdır. Oysa bugün burada, Şişli’nin tam merkezinde, kuşaktan kuşağa halka şifa dağıtmış, bölgedeki merkezi konumuyla insanların kolay erişebildiği hastanemiz, halkın ve sağlık emekçilerinin elinden alınmaya çalışılmaktadır.”

Hastane kapatılırsa sağlık hizmeti almak konusunda halkın zorluklar yaşanacağını ve hastanede çalışan sağlık emekçileri için de zorluklar olacağını vurgulayan Deniz, “Şehir merkezlerinden uzak hastaneler, burada çalışan emekçiler için daha asosyal bir hayatı da beraberinde getirecektir. Ayrıca binlerce sağlık emekçisinin hayatına yol, trafik ve yol ücretleri eklenecek. Koştur koştur buradaki hayatlarına, çocuklarına yetişmek düşecek paylarına. Asistan hekimlere de bir Sarıyer’de bir Seyrantepe’de nöbet tutmak. Bu kadar asistan hekim Şişli Etfal’i bütünlüklü, nitelikli bir eğitimi tek bir kampüste almak için tercih etti, evlerini 36 saat çalıştıkları için hastaneye yakın yerlerde yani Şişli’de kiraladı. Pandemi ile aksayan eğitimlerine taşınmanın yükü de eklendi. Ayrıca Sarıyer’e taşınma ile sağlık emekçilerinin ısrarla karşı çıktığı, performans adı altında verilen üç kuruş para da tamamen kesildi. Evet bütün bu taşınma masrafları sağlık emekçilerinin sırtından karşılanıyor gibi bir tablo var ortada. Yani sağlık emekçileri maddi manevi yük ile taşımaktadır bu taşınma faslını. Bu hastanenin taşınması sadece sağlık çalışanları ve hizmeti alanları değil, çevresinde geçimini oradan sağlayan yüzlerce esnafı da mağdur edecektir. Etfal sokağında ve çevresinde yer alan eczaneleri ve birçok esnafı bu taşınmadan kaynaklı zorlu bir süreç beklemektedir” dedi.

Karar verici mercilere seslenen Deniz “Şişli Etfal yenilensin, yerinde kalsın” talebinin gayet açık ve net olduğunun altını çizerek “Bölge halkına, sağlık emekçilerine, Etfal esnafına, yaşlılara, engellilere kulak verin. Şişli Etfal’in sağlık turizmi amacıyla değil halka hizmet veren bir halde tam teşekküllü olarak yerinde kalmaya devam edeceğine dair samimi, açık ve net bir açıklama yapın, güvence verin. Hepimiz planımızı bu güvenceye göre yapalım, hastanemize yeniden kavuşuncaya kadar hayatlarımızı düzenleyelim” dedi.