“Şişli Etfal taşınmasın”

Şişli Etfal Hastanesi’nin Sarıyer ve Seyrantepe’ye taşınmak istenmesine karşı hastane önünde eylem yapılarak hastanenin yerinde yapılandırılması talep edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Haziran 2018
  • 12:52

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Seyrantepe ve Sarıyer’e taşınmak istenmesine karşın hastane önünde basın açıklaması yapılarak, hastanenin taşınması yerine yerinde dönüştürülmesi istendi.

Saat 12.30’da hastane önünde toplanan kitle Şişli Etfal Dayanışması imzalı “Şişli Etfal taşınmasın yerinde yapılandırılsın” pankartı açıldı. “Şişli Etfal kapatılmasın!”, “Hastaneler halkındır kapatılamaz!” sloganlarını atan kitleye hastalar ve hastane çalışanlarından da katılım oldu.

Yapılan konuşmalarda hastanenin taşınacağının kimseye bildirilmemesine ve 15 yıldır yol, köprü yapmakla övünen AKP’nin hastaneyi yerinde dönüştürmemesine tepki gösterilerek “Betonunuz mu yok? Beton mu kalmadı?” denildi.

“Halkın AVM’ye değil hastaneye ihtiyacı var”

Bir konuşma yapan İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Osman Öztürk öncelikli taleplerinin yerinde yapılanma olduğunu, hastanenin taşınmasının nedeninin seçim hesabı ve rant olduğunu söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi Eşbaşkanı Abuzer Aslan da hastanenin kimseye sorulmadan ve bilgi verilmeden taşınmak istenmesine tepki gösterdi. Hastanenin Sarıyer ve Seyrantepe’ye taşınması durumunda sağlığa erişimin zorlaşacağına dikkat çeken Aslan “Burası bir AVM olursa sağlık hizmeti de olmaz. Halkın AVM'lere değil hastaneye ihtiyacı var” dedi.

Ayten Harmancılar tarafından okunan açıklamada hastanenin taşınmak istenmesiyle ilgili şu bilgiler verildi: “3 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre hastanemiz bölünerek Sarıyer-Çayırbaşı ve Seyrantepe’de yer alan 2 hastaneye taşınacak. Kadın doğum ve çocuk hastalıkları bölümlerinin tamamının, diğer bölümlerin de bir kısmının 11 Haziran 2018 tarihinden başlayarak, tekrar geri dönmemek üzere Sarıyer Çayırbaşı’ndaki 350 yataklı hastaneye taşınması planlanıyor.”

“Etfal taşınırsa bölgede benzer hastane kalmayacak”

Şişli Etfal Hastanesi’ne günde bin hastayı aşan acil servis başvurusu olduğu, binlerce hastanın da her gün polikliniğe başvurduğu belirtilen açıklamada, hastanenin taşınması durumunda Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş bölgesinde aynı özelliklerde hizmet veren bir hastane kalmayacağı vurgulandı. Hastanenin ana binasının depreme dayanıklı olmadığının bilindiği ancak taşıma yerine yeniden yapılandırma yapılması gerektiği söylenen açıklamanın ardından, bu talepler doğrultusunda toplanan 10 bini aşkın imza İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Açıklamanın okunmasıyla sonlanan eylemde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekili Ali Şeker, HDP milletvekili adayı Oya Ersoy, Bu Düzen Değişmeli Platformu’nun milletvekili adayı Orhan Aydın da konuşma yaptı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

İLİŞKİLİ HABERLER