“Şişli Etfal kapatılmasın”

Şişli Etfal Dayanışması, hastanenin kapatılmaması ve özel şirketlere peşkeş çekilmemesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Mayıs 2021
  • 15:45

Şişli Etfal Dayanışması hastane önünde “Şişli Etfal kapatılmasın” çağrısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi (EAH) Konferans Salonu önünde yapılan basın açıklamasına İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip konuşma yaptı. Saip yaptığı konuşmada Şişli Etfal Hastanesi’nin tarihsel önemi ve yarattığı birikimden bahsetti.

Hastanenin, bölge ve İstanbul halkı için vazgeçilmez bir yeri olduğunu vurgulayan Saip, hastanenin depreme dayanıklı kılınması, yerinde yapılandırılarak sağlık hizmeti vermeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Hiçbir resmi belge göstermeden Etfal’in yerinde kalacağından, parasız kamu sağlığı hizmeti sunmaya devam edeceğinden söz ettiler. Ama hizmetin mahiyeti noktasında hemen çelişkiye düştüler. Çünkü ellerinde Etfal’in geleceğine dair bir proje bilgisi yok.

Bir meclis üyesi, beş yıldızlı otel konforunda, içinde mutfağı, özel banyosu, televizyonu bulunan lüks odalarıyla butik hizmet sunacak bir hastane olacağını söylerken bir diğer meclis üyesi 600 yataklı hastanenin 1.200 yataklı hastaneye dönüştürüleceğinden söz edebildi.

Yani, sıkıştıkça el yükseltiyorlar, el yükseltirken çelişkiye düşüyorlar. 1.200 yataklı butik hastane olamayacağına göre, bu çelişkiyi nasıl çözeceklerini kendilerine bırakıyoruz.
Kamuoyunun tepkisini azaltmaya yönelik, dayanaksız, keyfi açıklamalar yapmak yerine, halkın yanında yer alıp, enerjilerini, meselenin asıl muhataplarını harekete geçirmek için harcasalar çok daha faydalı olurlar düşüncesindeyiz.

Söz konusu meclis üyeleri konuşuyor ama Hastane Başhekimiyle, İlçe Sağlık Müdürüyle, İl Sağlık Müdürüyle yaptığımız görüşmelerde hiçbir yetkili Etfal’in geleceğine ilişkin somut bir bilgi veremedi bize. Projenin ne olacağını kendileri de bilmediklerini ifade ediyorlar. Sonuç olarak, yetkisizler konuşurken, yetkililer susmaya devam ediyor.”

Açıklamada söz alan sağlık çalışanı sağlıkta şiddet gerçeğine de değinerek şunları ifade etti:

“İktidar bu dönüşüm politikalarından vazgeçmediği sürece şiddet ne yazık ki artarak devam edecektir. Sağlıkta şiddet yasası, sağlık çalışanlarının istediği gibi çıkarılmalıdır.”

Açıklamada Şişli Etfal Dayanışması’nın “Şişli Etfal Yerinde Yapılandırılsın” talebiyle başlattığı kampanya kapsamında önümüzdeki günlerde bir bisiklet turu ve fotoğraf sergisi gerçekleştirileceği duyuruldu.