Şehitler Habip Gül'ün mezarı başında anıldı!

TKİP MK üyesi Habip Gül'ün Helvacı Köyü'ndeki mezarı başında yapılan anma ile Ulucanlar şehitleri anıldı, direniş selamlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Eylül 2013
  • 17:08
Habip Gül'ün mezarı...

Habip Gül'ün mezarı...

14. yıldönümünde Ulucanlar Direnişi, 29 Eylül Pazar günü, Habip Gül'ün mezarı başında gerçekleştirilen anma ile selamlandı.

BDSP ve EHP tarafından örgütlenen anma, saat 12.00'de Helvacı Mezarlığı'nın girişinde Helvacı'dan gelen aileyle buluşulmasıyla başladı.

En önde “Ulucanlar'ı unutmadık, unutturmayacağız! Kanla yazılan tarih silinmez!” şiarlı pankart ve Ulucanlar'da katledilen on yiğit devrimcinin resimleri taşındı.

Mezarlık yolu boyunca ajitasyon konuşmaları ve sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte, Ulucanlar direniş geleneğinin Gezi barikatlarında yaşatıldığı vurgulandı. Gezi tutsaklarının da anıldığı yürüyüş boyunca sık sık “Katil devlet hesap verecek!”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!”, “Yaşasın Ulucanlar Direnişi'miz!”, “Her yer Taksim her yer direniş!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları atıldı. On'ların isimleri anılarak “Yaşıyor!” diye haykırıldı.

 

Uğruna tereddütsüzce ölünecek davayı miras bıraktılar!”

Yürüyüş TKİP MK üyesi Habip Gül'ün mezarı başına gelince yürüyüş sonlandırılarak anma programına geçildi.

Anma, ilk olarak Ulucanlar Direnişi'nin selamlanması ve Habip Gül şahsında saygı duruşuna geçilmesiyle başladı. Saygı duruşunun ardından “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganı atıldı.

Anma programında ilk olarak BDSP temsilcisine söz verildi. BDSP adına yapılan konuşmada şunlar söylendi: “Ulucanlar Katliamı'nın 14. yıldönümündeyiz ve 14 yıldır devletin tüm baskı ve terörüne karşın yoldaşımızın mezar başında anmamızı gerçekleştiriyoruz. Onlar bizlere uğruna tereddütsüzce ölünecek davayı miras bıraktılar. Ve bizler de onların mirasına sahip çıkarak, Ümit ve Habip yoldaşın bizlere gösterdiği yoldan yürümeye devam ediyoruz. Onlar bizlere siper yoldaşlığını ve devrimci direngenliği miras bıraktılar. Onların direngenliklerini barikat barikat, sokak sokak, fabrika fabrika örüyor ve mücadelelerini büyütüyoruz.”

Ardından EHP temsilcisi söz alarak, Ulucanlar Katliamı'nın F tipi saldırılarının başlangıcı olduğuna işaret etti. Bugün hapishanelerde de Gezi Direnişi'ni mahkum etmek isteyerek direnişçileri tutklayanların, aynı işkence ve baskı politikalarını sürdürdüklerini söyledi. Gezi tutsaklarına sahip çıkma çağrısı yapan EHP temsilcisi, son olarak Ulucanlar Direnişi'ni selamlayarak sözlerini bitirdi.

 

Ölü mü denir onlara!”

Daha sonra Ölüm Orucu Gazisi Muharrem Kurşun söz aldı. Ulucanlar Direnişi'nin sistemi sarstığını ve o günden bugüne yaratılan değerlerin Gezi Direnişi'nde yaşam bulduğunu belirtti. “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz” sloganının bugün için güncelliğini vurgulayan Kurşun, “Ölü mü denir onlara” diyerek “Habip yoldaş ölümsüzdür!” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından Nazım Hikmet'in “Zafere dair” ve “Düşman” adlı şiirleri okundu.

Anma programı hep birlikte okunan marşlarla devam etti

Habip Gül'ün ve ailesinin mezarına karanfiller bırakıldı.

Devrimci bir atmosferde gerçekleşen anma, mücadele alanlarında buluşma çağrısıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir