İstanbul’da 15-16 Haziran eylemleri

BDSP, 15-16 Haziran direnişinin yıldönümü dolayısıyla İstanbul Sefaköy’de basın açıklaması yaptı. Esenyurt'ta da ortak eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Haziran 2020
  • 17:51

Sefaköy

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) bugün (14 Haziran), 15.00’te Sefaköy metrobüs çıkışında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında 15-16 Haziran ruhuyla mücadele çağrısı yapıldı. Sermaye devletinin salgının ve krizin faturasını işçi ve emekçilere kesmeye, toplumsal muhalefeti baskı ve zorbalıkla susturmaya çalıştığı ifade edildi. 15-16 Haziran büyük işçi direnişinden öğrenerek mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.  

Basın açıklamasında şöyle denildi:

“Bu gidişe dur diyecek olan işçi sınıfıdır. 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi bizlere yürünecek yolu göstermektedir. İşçi sınıfı  birlik olduğunda, tabandan, fabrika fabrika örgütlendiğinde, inisiyatifi eline aldığında ve üretimden gelen gücünü kullandığında neleri başarabildiğini sınıf mücadelesi tarihi gösteriyor.

Kapitalizm bizlere sömürüden, baskıdan ölümden başka bir şey getiremez. Bizlerin kurtuluşu, bu kölelik düzenin yıkılmasında. İnsanca yaşam için işçi sınıfın iktidara gelmesinde, sosyalizmdedir. 

15- 16 Haziran Direnişi, kapitalizmin çıkışsızlığını ve sosyalizmin güncelliğini ortaya koyuyor. Bunun yolu da, birleşmekten, örgütlenmekten ve mücadeleyi yükseltmekten geçiyor.”

Açıklama hep birlikte Çav Bella okunarak sonlandırıldı. Basın açıklamasında “15-16 Haziran büyük işçi direnişi 50. yıl! Birleşelim! Örgütlenelim! Mücadeleyi yükseltelim!” pankartı açıldı. Ayrıca BDSP imzalı “İşgal, grev, direniş!”, “Sınıf karşı sınıf!”, “Krizin ve salgının faturasını kapitalistlere ödetelim!” şiarlı dövizler taşındı. Eyleme Devrimci Gençlik Birliği de katıldı. 

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece

Esenyurt

15 16 Haziran Büyük işçi direnişinin 50. yıldönümünde, Esenyurt meydanında eylem yapıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, BDSP ve Emektar Daktilo tarafından gerçekleştirilen eylemde “50. yıldönümünde 15-16 Haziran ruhuyla direnişe... Yaşasın işçilerin birliği!” başlıklı ozalit açıldı.

Eylemde basın açıklamasını dinleyen işçi-emekçiler sloganlara ve marşlara katılarak eyleme destek verdiler. Basın açıklamasını durdurmak isteyen polisi alkışlayarak protesto ettiler. Sloganlar ve marşlar eşliğinde eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece-Esenyurt