Sağlıkta şiddet protesto edildi

SES, TTB ve Türkiye Psikiyatri Derneği Doç. Dr. Koray Başar’a yönelik saldırıyı basın açıklaması ile protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Temmuz 2022
  • 17:05

SES, TTB ve Türkiye Psikiyatri Derneği Doç. Dr. Koray Başar’a yönelik saldırıyı basın açıklaması ile protesto etti.

4 Temmuz’da Psikityatrist Doç. Dr. Koray Başar organize bir grup tarafından planlı ve fiziki saldırıya uğramıştı. Saldırıya ilişkin ortak basın açıklamasını Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Ejder Yıldırım okudu.

“Saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

“Şiddeti kınamak, dayanışmak, hekimlik değerlerinin yanında olmak için” toplandıklarını ifade eden Yıldırım şöyle devam etti:

“Herkes için sağlık çabası içindeki bizler, herkesin şiddet uygulayabileceği bir iklimde çalışmaya mahkûm olduk. Tam da bu ortamda Koray Başar savunduğu ilkeler nedeniyle planlı bir saldırıya maruz kaldı. Hekim ve bilim insanı sorumluluğuyla gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle maruz kaldığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

“Hakikati savunmak herkesin görevi”

Yıldırım açıklamanın devamında  şunları ifade etti:

“Tehdit ediliyor olsak bile tıp bilgimizi insan haklarını ve bireysel özgürlükleri çiğnememek için kullanacağımıza söz verdik. Hekim andında yapılan değişiklikle başlayan bu süreç artık hakikati, insani ve hekimlik değerlerini savunan hekimlerin hedef haline getirilmesine dönüştü. Hakikati savunmak sadece bizlerin sorunu olmamalı. Hakikati savunmak insan olmanın, erdemin bu topluma sorumluluğu olan herkesin her devlet kuruluşunun görevidir. Ne mutlu ki bugün buraya gelenler hakikati savunmak için toplandı.”

 “Sağlıkta şiddet vahim bir hal aldı”

Ardından SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım söz aldı. Yıldırım sağlıkta şiddetin çok vahim bir hal aldığına vurgu yaparak şunları ifade etti:

“Sendikamız adına Koray Başar hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bir hekim meslektaşı ve gazeteciler tarafından hedefe konan hocamıza yönelik saldırı karşısında tedbir almayan siyasi iktidar kendi yaratmak istediği yaşam tarzını toplumun tüm kesimlerine bu tip şiddet olaylarını görmezden gelerek dayatmaya çalışıyor. Koray Başar iyi hekimlik kurallarını en iyi bir şekilde uygulayan, hastalarına değer veren bir hekimdir. Sizlerin yaşam tarzı dayatmalarınıza karşı mücadele etmeye, demokratik ve laiklik ilkelerimizden bir adım geri adım atmadan ülkemizi savunmaya devam edeceğiz.”

Açıklama, “Susmuyoruz korkmuyoruz hiçbir yere gitmiyoruz” ve “Koray Başar onurumuzdur” sloganlarının ardından son buldu.