Pandemide “ek önlemler alınabilir” iddiası

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sait Gönen, hastanelerindeki testlerde pozitif çıkma oranının yükseldiğini, vaka sayısının iki katına çıktığını ifade etti. Öte yandan vaka sayısının açıklananın 5 katı olduğunu öne süren yetkililer “Bu eğilim sürerse ek önlemler alınabilir” diyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Ekim 2020
  • 17:29

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sait Gönen, son günlerde yaptıkları testlerde pozitif çıkma oranının yükseldiğini söyledi.

Dekan Sait Gönen, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Cerrahpaşa'da vaka sayılarında ve hastane başvurularında iki katına yakın artış var” dedi.

Salgınla ilgili gerçekleri saklayıp, gerçeği açıklayan AKP-MHP rejimi süreci kapitalizmin çarklarını korumaya endeksli bir şekilde yönetmeye devam ediyor. AKP şefi Tayyip Erdoğan’ın salgının başında ilan ettiği üzere önceliği “ekonomi” olan Saray rejimi, halk sağlığını tehdit ediyor.

Ek önlemler alınabilir

Öte yandan, kimi kısıtlamaların tekrar gündeme gelebileceği öne sürülüyor. Reuters haber ajansının üst düzey yetkililere dayandırdığı iddiaya göre hafta sonu sokağa çıkma yasakları yeniden gündeme gelebilir. Haberde, gençler ve yaşlılar için de yasakların yeniden uygulanabileceği öne sürülüyor. Yetkililer ayrıca, koronavirüs vaka sayılarının da açıklananın 5 katı olduğunu ifade etti. Bir yetkilinin “Bu eğilim devam ederse tabii ki bazı önlemler alınacak” ifadelerinin yer aldığı haberde, yetkililerin gündemde olduğunu öne sürdüğü ek önlemler şöyle: “Restoran ve tesislerin belirli saatlerde kapatılması, gençlerin ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma saatlerinin kısıtlandırılması, son adım olarak da haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasaklamaları.”

Tedbir iddialarına "asılsız" açıklaması

AKP-MHP rejiminin salgın karşısında tedbir alma derdinin olmadığı, İçişleri Bakanlığı'nın Reuters haberindeki iddiaları reddeden açıklamasıyla bir kez daha gözler önüne serildi. İçişleri Bakanlığı "Reuters kaynaklı 'Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi tamamen asılsızdır" diye açıklama yaptı. İçişleri bakanlığı pandemi sürecindeki ilk sokağa çıkma yasağını, yasaktan birkaç saat önce duyurarak sınırlı haftasonu yasağı öncesi salgının yayılmasının önünü daha da açmıştı.