Özel Sektör Öğretmenleri eylemde

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler MEB ile hakları için görüşmek üzere yaptığı yürüyüş Güvenpark’ta polis tarafından engellendi. Görüşme talebinin kabul edilmesi üzere bir heyet MEB’e gitti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Nisan 2023
  • 18:00

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın çağrısıyla emekçiler, deprem bölgesindeki öğretmenler için güvenceli ortamların sağlanması ve özlük hakları için Ankara’da eylem düzenledi.

Depremzede özel sektör öğretmenlerin 1.5 aydır Milli Eğitim Bakanlığıyla görüşmeye çalıştıklarını söyleyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkan Eren Edebali, depremzede eğitim emekçilerinin devlet okullarında koşulsuz atama istediklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmek ve basın açıklaması yapmak amacıyla Bakanlık önüne gelen öğretmenler Güvenpark’ta polis tarafından durduruldu. Görüşme talebini bu kez kabul edilmesi üzerine eğitim emekçileri bir heyet oluşturarak bakanlığa gitti. Diğer öğretmenler de Eğitim Sen 1 Nolu Şube önünde bekleyişe geçti.

Bakanlık ile yapılan görüşmenin ardından konuşan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkan Eren Edebali şunları söyledi:

“Açlığı, yoksulluğu ifade etmek, sorunlarımızı dile getirmek için doğrudan birer çalışanı olduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı'yla görüşmek için toplandık. Milli Eğitim Bakanlığı yaşanılan deprem felaketinden sonra özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçilerinin sorunlarına duyarsız kalmıştır. Bugün burada deprem bölgesinden depremzede olan öğretmen arkadaşlarımız var. Onlar yaklaşık bir buçuk aydır en temel ihtiyaçlarını barınma sorununu işsizliği, yarınsızlığı ifade etmek için bakanlıkla bir buçuk aydan beri görüşmeye çalışıyorlar. Ve biz bugün sadece bizi yok sayan ‘sizinle görüşmeyiz’ diyen bakanlığa biz böyle görüşürüz demek için geldik. Biz bugün burada bu görüşmeyi gerçekleştirdik. Deprem bölgesindeki arkadaşlarımız işsiz. Talebimiz net. Lokal bir politika. Bu sorumluluğu almak zorundalar. On bine yakın arkadaşımız işsiz.”

Ardından Öğretmen Sendikası Hatay İl Temsilcisi İsmail Bozoğlan ve Depremzede Özel Sektör Öğretmenleri Platformu’ndan Abuzer Kaş konuştu.