Özel sektör öğretmenlerinden eylem

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, tatil hakkını savunan öğretmen İrem Erdem'in kod 49 ile işten atılmasını Özel Tuzla Eğitmen Koleji önünde eylem yaparak protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 26 Ocak 2023
  • 16:30

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, tatil hakkını savunan öğretmen İrem Erdem'in kod 49 ile işten atılmasını Özel Tuzla Eğitmen Koleji önünde eylem yaparak protesto etti.

Sendika adına açıklama metnini Zeynep Baykuş okudu. Tuzla Eğitmen Koleji’nin MEB’in ara tatil, sömestr ve yaz tatillerine ilişkin kararını çiğnediğine dikkat çeken Baykuş şöyle devam etti:

“Kurumun; öğretmenin hakkını gasp eden, öğretmenin emeğini sömüren ve fırsat eşitsizliğine yol açan bu usulsüz uygulamasına karşı İrem Öğretmenimiz dik duruş sergilemiş, tepkisini göstermiş, durumun yasalara uygun olmadığını belirtmiş ve hepimiz adına haklarımızı savunmuştur. Bunun üzerine öğretmenlerin haklarını ve emeğini keyfince sömürebileceğini düşünen, emek sömürüsünü düstur edinmiş Tuzla Eğitmen Koleji arkadaşımızı yine usulsüz bir şekilde üstelik sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkarmış ve haklarını teslim etmemiştir. Sendikamız her türlü öğretmen hakkı gaspında olduğu gibi bu konuda da gerekli yasal süreci başlatacak ve sürecin takipçisi olacaktır.”

Ara tatilde olması gereken öğretmenlerin uzun mesailerle mesai ücreti dahi verilmeden çalıştırılmasının suç olduğunu hatırlatan Baykuş, yapılacak eylem nedeniyle kurumun bugünkü mesaileri iptal ettiğini belirtti. Baykuş öğretmenlere şöyle seslendi:

“Öğretmenlerim sessiz kalmayın, razı gelmeyin! Biz buradayız, biz birbirimizin gücüyüz! Yarın bu okula yeniden geldiğinizde karşılaşacağınız onlarca haksızlık için yine geleceğiz, sizin için geleceğiz. Korkmayın yanınızda Öğretmen Sendikası var. Ancak ara tatil hakkını istemeyi suç sayan, yoksullaştırılmanın bu kadar derinleştiği zamanlarda haklarını dahi vermeden öğretmenini keyfî ve gerekçesiz şekilde işten çıkaran Eğitmen Koleji bizden korksun! İnsanca yaşayacağımız çalışma ortamlarını elde edene kadar her an, her birimiz için mücadele edeceğiz. Ticarethaneye dönüştürülen eğitim kurumlarına hiçbir öğretmenimizin hakkını bırakmayacağız.”

Öğretmenlerin hakları olduğunu hatırlatan Baykuş son olarak şunları ifade etti:

“Hakkını savunan öğretmenimizin haksız yere işten çıkarılmasını kınıyor ve kabul etmiyoruz. Tüm kamuoyunu ve öğretmenleri bu konuda dayanışmaya ve tepkisini göstermeye davet ediyoruz. Tuzla Eğitmen Kolejini bir kez daha uyarıyoruz: İşten çıkarılan öğretmenimiz tüm haklarını kazanana kadar sürecin takipçisi olacağız.”