Öğretmenlerden Oğuzkaan Koleji önünde eylem

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, okul yönetiminin usulsüzlüklerine ses çıkardığı için işten çıkarılan öğretmen için Atakent Oğuzkaan Koleji önünde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Haziran 2023
  • 21:30

Oğuzkaan Koleji yönetimi, usulsüzlere karşı çıkan öğretmeni tehdit ederek işten attı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, kurum önünde basın açıklaması yaparak Kolej yönetiminin usulsüzlüklerini teşhir etti.

Eylemde konuşan Öğretmen Sendikası İstanbul Temsilcisi Damla Topuz, kurum tabelası değişse de içerde yaşanan baskının, mobbingin ve sömürünün devam ettiğinin altını çizdi. Ardından okunan basın açıklamasında kolejdeki usulsüzlükler şöyle aktarıldı:

“Yıl içinde eğitim öğretim faaliyetleri sürerken, keyfi biçimde bazı öğretmenleri işten çıkaran kurum, boşta kalan dersleri diğer öğretmenlere yüklerken, bunun karşılığı olan ek ders ücretlerini uzun süre vermemiştir. Ardından ise öğretmenlerin ekstra verdiği derslere ait ek ders ücretinin çok azını yatırmıştır. Öğretmenlerin kanunla sabit ek ders ücretlerinin bir kısmı gasp edilmiştir. Kurum her türden hakkını talep edenlere karşı işten çıkarma, bir dahaki sene sözleşme yapmama tehdidini savurmayı sürdürmüştür. Bu kurumun böyle davranmasına eskiden bireysel düzeyde itirazlar olur ve bu da bu türden kurumları hak gasplarından caydırmazdı. Ama artık hiçbir şey eskisi gibi değil artık eğitimcilerin bir sendikası var!”

Açıklamanın devamında velilere seslenilerek “Bu kurumlar sizlere süslü binalar sunup göz boyamaya çalışırken aslında çocuklarınızın iyi bir eğitim almasını değil ceplerine girecek parayı düşünüyorlar” denildi.

“Hiçbir öğretmen yalnız değildir!”

Açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak ilan ediyoruz: Hiçbir kurumun hakkını arayan bir öğretmeni işten çıkartmasına, bu hukuka aykırı düzeni sürdürmesine asla sessiz kalmayacağız. Sendikamız kurumun usulsüzlüklerini ifşa edeceğini bildirdiğinde, Oğuzkaan Koleji uzlaşma yoluna gitmek istemiştir. Kurum sendika onu uyarana dek okulundaki tüm öğretmenleri maalesef yalnız sanmıştır. Ancak artık bu ülkede hiçbir öğretmen yalnız değildir. Öğretmen Sendikası bugüne kadar hak mücadelesi veren bütün eğitimcilerin yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Buradan Oğuzkaan Koleji’ni ve öğretmenin hakkını teslim etmemeye niyetli tüm özel eğitim kurumlarını uyarıyoruz. Eski rahat günleriniz geride kaldı. Artık öğretmenlerin sendikası var. Yurdun dört bir yanında, nerede hakkı yenen bir öğretmen var ise Öğretmen Sendikası oradadır.”