Mücadeleci sendikalar Beşiktaş’ta toplanacak

Aralarında DEV TEKSTİL ve TOMİS’in de bulunduğu mücadeleci sendikalar 1 Mayıs günü saat 10.00’da Beşiktaş’ta toplanacağını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Nisan 2024
  • 10:20

Aralarında DEV TEKSTİL ve TOMİS’in de bulunduğu mücadeleci sendikalar 1 Mayıs günü saat 10.00’da Beşiktaş’ta toplanacağını duyurdu.

DEV TEKSTİL, DGD-SEN, DİSK/Enerji-Sen, İnşaat-İş, İNŞAAT-SEN, Mağaza Market-Sen, Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, KATAŞ-SEN ve TOMİS “1 Mayıs’ta herkes Taksim’e!” şiarıyla ortak açıklama yaptı.

İşçi ve emekçilerin sosyal yıkım saldırıları ile daha büyük bir sefalete mahkum edilmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada bu yılki 1 Mayıs’ın insanca yaşam ve çalışma koşulları talep eden emekçiler için önemine işaret edildi. Açıklamada Taksim Meydanı’na ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Mücadele alanımız da tarihsel meydanımız Taksim'dir. Taksim Meydanı’nda gerçekleşen görkemli 1 Mayıslar' ı hatırlıyoruz. Taksim Meydanı’nı her fırsatını bulduğunda zorbalıkla yasaklayanlar, işçi sınıfı mücadelesinin simgesi haline gelen Taksim' i geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yasaklama yoluna gitmiştir. Uğruna büyük bedeller ödenen 1 Mayıs günü ve gösterileriyle özdeşleşen Taksim Meydanı'nı yasaklamanın bu düzenin yasalarına göre dahi hukuksuz olduğu Anayasa Mahkemesinin kararıyla sabitlenmiştir.

Hedefimiz, binlerce emekçiyle 1 Mayıs günü Taksim' de olmaktır.

2013 yılında inşaat alanı gerekçesiyle yasaklanan Taksim Meydanı, gerçekte yükselen işçi sınıfı ve halk hareketlerinin önünü kesmeyi hedeflediğini biliyoruz.”

1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılmasının izin ve alan tartışması olmadığına vurgu yapılan açıklamada “Geniş kesimlerin özlemini çektiği Taksim 1 Mayıs'lar için de aynı coşku ve kararlılıkla Taksim' e yürüyeceğiz” denildi.

Mücadeleci sendikalar olarak yürütülen 1 Mayıs çalışmasını aktarılan açıklamada son olarak şu çağrı yapıldı:

“Taksim mücadelesini yürütmek demek çok geniş kesimlerin yan yana gelmesini sağlamak demektir. Ortak buluşma noktalarından Taksim’e yürüyüşe geçmek demektir. İşte tam da bu yüzden Taksim’e yürüyecek herkesi, 1 Mayıs günü sabahı saat 10.00’da Beşiktaş noktasında buluşmaya davet ediyoruz.

İşçi sınıfının insanca yaşam kavgasının bu memlekette eşitlik ve özgürlük kavgası olduğunu biliyor ve Taksim’i geri alma mücadelesinin de bunun en önemli simgesi olduğunu söylüyoruz. Herkesi Beşiktaş'ta buluşarak Taksim’e yürümeye çağırıyoruz.”

Kızıl Bayrak/ İstanbul