Güzeltepe'de 1 Mayıs etkinliği!

İzmir Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde BDSP'nin de içinde olduğu ilerici, demokrat, devrimci kurumlar 1 Mayıs etkinliği gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Nisan 2024
  • 13:16

İzmir Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde BDSP'nin de içinde olduğu ilerici, demokrat, devrimci kurumlar 1 Mayıs etkinliği gerçekleştirdi.

"Krize, savaşa ve yoksulluğa karşı; Haklarımıza sahip çıkıyoruz! Emeğimiz ve geleceğimiz için 1 Mayıs şenliğinde buluşuyoruz çağrısı ile 1 Mayıs etkinliği yapıldı. Güzeltepe Firdevs düğün alanında saat 19.30 başlayan etkinlikte başta 1 Mayıs’ta şehit düşenler olmak üzere devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı.

Açılış konuşmasının ardından kurumlar adına ortak açıklama yapıldı. Açıklamada 1 Mayıs’a ekonomik kriz, açlık yoksulluk sefalet koşullarında girildiği değinilerek iktidarın başta işçi ve emekçilere dönük saldırılarına vurgu yapıldı. Açlık ve sefaletin giderek arttığı, işçi cinayetlerinin alınmayan önlemler ve kar hırsı nedeniyle fazlalaştığı 2024 yılın ilk üç ayında en az 425 işçinin iş cinayetinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında iktidarın kadınlar üzerindeki politikalarına değinerek daha düşük ücretlere çalıştırıldığı baskı ve mobinge maruz bırakıldığı belirtildi. İş yerindeki ağır çalışma koşullarının yanı sıra evde de ev işi, çocuk ve yaşlı bakımları da kadınlara yüklendiği ifade edildi. İktidarın ucuz iş gücü olarak meslek okulları adı altında çocuk işçiliği meşrulaştırıldığı belirtilerek iktidarın eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten Aleviler, Kürtler başta olmak üzere tüm ezilen halklara baskı uyguladığının altı çizildi ve AKP iktidarının savaş politikalarına değinildi.

Konuşmanın sonunda Agrobay, Lezita, IFFCO işçilerinin direnişlerine değinildi ve “Bizler gücümüzü bu direnişlerden alıyoruz. Bu güçle 1 Mayıs'a hazırlanıyoruz” denildi. 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağrı yapılan konuşmanın ardından şiir okundu.  

Grup Yel Değirmeni’nin müzik dinletisi eşliğinde marşlar ve halaylar ile etkinlik son buldu.

Kızıl Bayrak /İzmir