“Laiklik ve bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz”

Ankara’da Müfredatı Geri Çekin Platformu, sendikalar, emek ve demokrasi güçleri ortak eylem düzenledi ve “Laiklik ve bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz, geri çekin” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Haziran 2024
  • 20:11

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ÇEDES adı altında tarikat ve cemaatlerle işbirliğini sağlayan, bilimselliği ve demokratik eğitimi hedef alan yeni müfredatına karşı Müfredatı Geri Çekin Platformu, sendikalar, emek ve demokrasi güçleri ortak eylem düzenledi.

Ankara’da eylem günlerdir taban maaş hakkı için meclis parkında nöbette olan özel sektör öğretmenleriyle buluşma gerçekleştirilerek başladı. Meclis parkında buluşan yüzlerce kişi alkış ve sloganlarla Milli Eğitim Bakanlığı’nın önüne yürüdü.

Bakanlığın önünde bir araya gelen kitle burada da alkış ve sloganlarla eylemini sürdürdü. Eğitim Sen 2 No’lu şubenin yaptığı basın açıklamasından sonra Veli-Der başkanı ve Eğitim Sen genel başkanı da konuşma yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bireycilikle, milliyetçilikle, dini-milli değerler ve rekabet ile yoğrulmuş, bilimsel, sanatsal, estetik yönden zayıf, büyük ölçüde dini kural ve referanslara dayanan bir dilin kullanıldığı bir eğitim müfredatının çocuklarımıza/öğrencilerimize verebileceği hiçbir şey yoktur. Eğitim müfredatı, öğrencilere yaşamı bir bütün olarak kavramayı hedefleyen, çocuk ve gençlerin çok yönlü gelişimlerine hizmet edecek öğrenme yaşantılarını içeren laik ve bilimsel bir içerikte olmalı, çokdillilik temellinde anadili eğitimini esas alan yeni ve demokratik bir müfredat hazırlanmalıdır.”

Yapılan konuşmalarda, müfredatın asıl amacının tarikat ve cemaatlere kapı aralamak olduğundan söz edildi. Müfredatın içeriğine değinilerek laikliği ve bilimselliği hedef aldığından, çocukların gerici projelerle eğitilmesinin ve itaatkar toplum yaratma modelinin bir parçası olduğu vurgulandı. İşçi ve emekçi çocuklarını tarikatlara teslim etmeyeceklerini ve laik, bilimsel, demokratik ana dilde eğitim mücadelesini her alanda sürdüreceklerini ifade ettiler.

Kızıl Bayrak/Ankara