Kobanê Davası’na ortak tepki

Kobanê Davası’na ilişkin birçok kentte yapılan eylemde, davanın hem halklar hem de hukuk nezdinde hiçbir meşruiyetinin olmadığı belirtildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Mayıs 2022
  • 23:30

Ankara’da bugün 13’üncü duruşması görülmeye başlayan Kobanê Davası'na ilişkin HDP İl Örgütleri birçok kentte eylem yaptı. Eylemlerde, davanın gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan iddialarının tamamı AKP-MHP mutfağından çıktığı belirtildi.

Mardin

Mardin, Artuklu Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Savur, Derik, Dargeçit, Mazıdağı ve Ömerli ilçelerinde yapılan eylemlere çok sayıda kişi katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu, Kobanê Davası’nda HDP’lilerin yargılayan taraf olduğunu belirerek, mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eyleminin ardından nöbet eylemi başlatıldı.

Mersin

HDP Mersin İl Örgütü, Özgür Çocuk Parkı’nda yaptığı eylemde “Saldırılar ve tehditler bizleri yıldıramaz” yazılı pankart açıldı. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, davanın bugüne kadarki sürecinde yaşanan hukuksuzlukları teşhir ettiklerini söyledi.

 Hazırlanan delillerin, sipariş tanıklar, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan iddialarının tamamı AKP-MHP faşizminin mutfağından çıkmış ve hukukun yok sayıldığını kaydeden Sarıyıldız, “Siyasi hesaplarla hazırlanan, savcısı Bahçeli hakimi Erdoğan olan Kobanê Davası’nın hukuki herhangi bir tarafı kalmamış ve heyetin vereceği beraat dahil hiçbir karar adil olmayacaktır” dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan kitle “siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganı attı.

İzmir

HDP İzmir İl Örgütü yaptığı eylemde "Kobanê kumpas davası eşit, adil ve ortak yaşamın savunucularına açılmış bir davadır" pankartı açıldı. HDP İzmir milletvekili Murat Çepni il eşbaşkanları siyasi parti ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada sık sık "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî berxwedana gela" sloganları atıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Çınar Altan, HDP İzmir milletvekili Murat Çepni konuşmalarında davanın hukuki hiçbir 

Konuşmaların ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Açıklama, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla son buldu.

Muğla

HDP Datça İlçe Örgütü de, Datça Meydanı’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Eyleme Marmaris'ten gelenlerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Urfa

HDP Urfa il ve ilçe örgütleri, nöbet tuttu. HDP Urfa il binasında yapılan nöbete; HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Urfa Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), TMOOB İKK, Urfa 78'ler Girişimi, KESK Urfa Şubeler Platformu temsilcileri, Suruç Katliamı’nda yakınlarını kaybeden Suruç Aileleri İnisiyatifi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.                                                                                                                      

Kaynak: Mezopotamya Ajansı